Logo goudsepost.nl


Vier Keer Wijzer School

Gouda - Een feestelijke middag beleefden de kinderen van de Plaswijckschool omdat hun school het predicaat “Vier Keer Wijzer School” mag dragen. Het gaat hier om een bijzondere manier van werken aan de leerdoelen voor Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuuronderwijs.

Bij Vier Keer Wijzer wordt uitgegaan van de verschillende talenten en verschillende manieren van leren bij kinderen. Dit onderwijs is gebaseerd op de theorie van de “Meervoudige Intelligentie” van de Amerikaanse hoogleraar Howard Gardner. De één leert bijvoorbeeld vooral door te doen of te zien, terwijl een ander eerst alles voor zichzelf moet ordenen voordat hij het begrijpt. Vier Keer Wijzer is ontwikkeld door de Twentse onderwijskundige Marco Bastmeijer. Hij begeleidt de Plaswijckschool al ruim 6 jaar en was natuurlijk bij de feestelijke uitreiking aanwezig.

Een grote roofvogel was betrokken bij de uitreiking van het certificaat. Twee valkeniers verzorgden aansluitend voor ouders en kinderen een boeiende presentatie met meerdere roofvogels. Het feest werd afgesloten met een fijne traktatie voor klein en groot.

Marianka Peters
Meer berichten


Shopbox