Logo goudsepost.nl

'GoudApot draait, tijd voor iets anders'

Door Marianka Peters

Gouda - Hij heeft het altijd gezegd. "Als de GoudApot draait, stop ik ermee". En Gouwenaar Bram Talman heeft woord gehouden. Dinsdagavond werd hij tijdens een afsluitend dinertje verrast door wethouder Jan Willem van Gelder, die hem de vrijwilligerspenning overhandigde.

Het opzetten van de GoudApot is niet het enige initiatief dat Bram heeft opgepakt. Al jaren is hij nauw betrokken bij sociëteit So What en presenteert hij bij Radio Gouwestad al jaren zij eigen programma Machiavelli op zaterdagmorgen, waarin hij politici en andere Gouwenaars stevig aan de tand voelt. Ook is hij altijd te porren voor nieuwe ideeën. Of het nu om het behoud van het Bolwerk gaat, het Glazen huis, als hij ergens achter staat, zet hij er ook vol zijn schouders onder. Dat geldt ook voor zijn politieke carrière, waarin hij zich nu in vastbijt.

Het initiatief GoudApot is wel zijn grootste verdienste tot nu toe. Niet alleen bekend binnen Gouda, maar ook andere gemeenten kijken met interesse naar het Goudse initiatief, waarvan Bram mede-oprichter is. Dat memoreerde ook wethouder van Gelder. "Bij GoudApot heeft hij veel vrijwilligers betrokken bij de samenleving en was hij een belangrijke inspiratiebron om anderen te motiveren." De GoudApot is een 'pot met geld' dat door inwoners transparant wordt beheerd. Subsidieaanvragen voor initiatieven die goed zijn voor Gouda, kunnen worden ingediend op www.goudapot.nl. Naast het eventueel verstrekken van een financieel steuntje in de rug, geeft GoudApot advies hoe het initiatief wellicht nog slimmer of simpeler gedaan kan worden door gebruik te maken van de in Gouda aanwezige materialen en/of kennis.

Marianka Peters
Meer berichten


Shopbox