Bart Jansen is er helemaal klaar voor. Vanaf vandaag kunnen klanten hun bestelde boeken ophalen. Foto: Jan van den Berg
Bart Jansen is er helemaal klaar voor. Vanaf vandaag kunnen klanten hun bestelde boeken ophalen. Foto: Jan van den Berg

Afhaalloket valt bij de meeste winkeliers in goede aarde

Algemeen 386 keer gelezen

Met het afhaalloket kunnen we sinds vandaag gelukkig weer bij veel winkels terecht. Om artikelen af te halen. Handig voor het publiek. Maar wat vindt de Goudse winkelier er van? Schiet hij er wat mee op? Of niet?

Door Armand Kerkmeester

Gouda - Eén Goudse middenstander wil geheel anoniem blijven. Omdat de zaken er beroerd voor staan. Hij wil wel kwijt dat het afhaalloket voor hem helaas niet meer dan een druppel op de gloeiende plaat is. Zuchtend: “Het zijn gewoon hele zware tijden. Ondanks de overheidssteun. Onze winkeldeuren zijn voortdurend gesloten. We missen nu al zo lang inkomsten. En nu zitten we wéér met de gebakken peren. Iemand die nu beweert dat hij een prima omzet draait, met zijn zaak, is een fantast.”

Bij boekhandel Verkaaik is eigenaar Bart Jansen minder somber. “Ik heb geen torenhoge verwachtingen van dit afhaalloket,” vertelt Jansen. “Maar alle beetjes helpen.” Ook bij deze Goudse boekwinkel heeft het Coronavirus hard ingewerkt op de verkoopcijfers. Maar door de overheidssteun en het fors verlagen van de inkoop kon al het personeel behouden blijven. “Iedereen heeft hier zijn specialisatie. Dat kap je dus niet los.”

Via de website bestelde boeken kunnen vier uur later worden opgehaald. “Maar wie daartoe niet in staat is, krijgt zijn boeken thuisbezorgd,” vult Jansen aan. Intussen vinden ze ook bij Van der Kam Mode de afhaaltafel beter dan niks. “Alles wat klanten bestellen en hier komen ophalen scheelt in kosten,” legt bedrijfsleider Norbert Smeele uit. “En wij hebben weer interactie met onze klanten en kunnen advies geven. Dus ik ben hier blij mee. Elke stap vooruit is er één.” Bij Woerdman Kookkado hoorden ze de afgelopen weken iedere dag wel klanten tegen de ruiten tikken. “Of we dit of dat niet hadden?” vertelt medewerkster Roosje Hoogendoorn. Ze verwees die klanten dan naar de website. “Terwijl ik ze het liefst wilde binnenhalen. En helpen.” Nu is er gelukkig de afhaaltafel. Ook bij Woerdman hopen ze dat alles snel beter wordt..”Gelukkig laten onze vasthoudende klanten ons niet in de steek”, besluit Hoogendoorn. “Ze weten ons te vinden. Ook nu. Daar zijn we ze erg dankbaar voor.”

Iemand die zegt een goede omzet te draaien is een fantast

Covid-19 maatregelen

Afhaalloket

Vanaf vandaag mogen winkels open voor hun klanten om bestelde goederen op te halen. Wat vinden klanten ervan? Geef uw mening op: redactie.gp@dpgmedia.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Drie verdachten aangehouden in Gouda na melding vuurwapen Nieuws 7 uur geleden
Gouda heft de 29 overnachtingsplekken voor campers op Klein Amerika op.
Ruim honderd extra parkeerplekken op Klein Amerika, 29 camperplaatsen verdwijnen Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Keramische sculpturen binnenkort te zien bij De Firma Nieuws 9 uur geleden