Logo goudsepost.nl


De wens van Ben en Pat Schaareman komt uit. Er komt een bankje voor hun zoon Mark in het Willem Vroesenpark. Foto: Marianka Peters
De wens van Ben en Pat Schaareman komt uit. Er komt een bankje voor hun zoon Mark in het Willem Vroesenpark. Foto: Marianka Peters

Bankje voor Mark in Vroesenpark

Door Marianka Peters

Gouda - In het Willem Vroesenpark, achter de Sint Janskerk, komt een speciaal bankje ter nagedachtenis van de in Colombia ontvoerde en vermoorde Gouwenaar Mark Schaarleman.

In deze krant hadden Mark's ouders, Ben en Pat Schaarleman, hun wens voor het bankje kenbaar gemaakt, waarna een persoonlijk gesprek met burgemeester Milo Schoenmaker volgde. "Wij zijn er heel blij mee dat er straks een plekje is waar de naam van onze Mark zal voortleven," aldus Ben Schaarleman. Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Mark, de zoon van Ben en Pat Schaareman tijdens zijn vakantie in Colombia door de guerrillabeweging JEGA, een afscheidingsbeweging van de FARC werd ontvoerd, gegijzeld en daarna vermoord. Zijn lichaam is nooit gevonden. "Als wij er straks niet meer zijn, is Mark ook volledig vergeten," stelde Ben (85) eerder. Daarom heeft het Goudse stel het idee opgevat om ergens een bankje te plaatsen met een naamplaatje van Mark als blijvend monument. "De kosten van het bankje betalen we zelf, we willen alleen toestemming en vergunning van de gemeente."
Een verzoek hiertoe werd direct door burgemeester Schoenmaker ingewilligd en ook de plek werd in overleg met de ouders van Mark bepaald. In november komt Mark's weduwe Suk Han voor een familiebezoek naar Gouda. Het is de bedoeling dat het bankje dan officieel wordt onthuld.

Marianka Peters
Meer berichten


Shopbox