Logo goudsepost.nl


Met de waterbus naar Rotterdam

Door Marianka Peters

Gouda - Een waterbusverbinding over de Hollandsche IJssel tussen Rotterdam en Gouda. Na een breed gesteunde motie in de gemeenteraad gaat het college de mogelijkheden hiertoe onderzoeken. 

Een waterbusverbinding over de Hollandsche IJssel is overigens niet nieuw. In het ontwerpplan van de Provincie Zuid Holland met betrekking tot de herinrichting van het Sluiseiland van enkele jaren geleden, wordt de waterbusverbinding en bijbehorende haltes al uitgebreid genoemd. De SGP-fractie diende bij het debat over het Mobiliteitsplan een motie in die met ruime meerderheid werd aangenomen. Harold Hooglander: "Al jaren is er een succesvolle waterbusverbinding tussen Rotterdam en Dordrecht. Het zou mooi zijn als zo'n verbinding er ook kan komen tussen Rotterdam en Gouda, maar dat moet natuurlijk eerst worden onderzocht." Raadslid Jacques Rozendaal vult aan: "Als SGP willen we natuurlijk graag een goede verbinding met Dordt!"

De waterbus verbetert ook de verbinding met tussenliggende plaatsen, zoals Gouderak, Moordrecht, Nieuwerkerk-, Ouderkerk-, Capelle- en Krimpen aan den IJssel. Dat maakt het makkelijker om in Gouda te shoppen. Ook voor forenzen is het wellicht een sneller alternatief dan met de auto of de trein. Of de waterbus er ooit komt, hangt af van de uitkomst van het onderzoek. Rozendaal: "Het moet natuurlijk wel rendabel zijn, maar als het enigszins mogelijk is, moeten we het doen!"

Marianka Peters
Meer berichten


Shopbox