Logo goudsepost.nl


Vanuit de zweefmolen heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Foto: Marianka Peters
Vanuit de zweefmolen heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Foto: Marianka Peters

Zweefmolen terug en prikkelarme kermis

Gouda - Van 19 tot en met 24 september is de kermis weer in de stad.

Clown Desalles opent de kermis op dinsdag 19 september om 16.00 uur waarna tot 18.00 uur Happy Hour wordt gehouden. Woensdag komt het duo van Paw Patrol op bezoek (15.00 uur) en traditoneel is het zondag Familiedag met forse kortingen. Nieuw dit jaar is de Space Jam, een zweefmolen die tot 40 meter hoog gaat. De Space Jam is vergelijkbaar met de zweefmolen van een paar jaar geleden. Ook nieuw is de Rock it, een schommel waarmee je over de kop gaat. Verder zijn er natuurlijk de traditionele attracties.
De jaarlijkse kermis is leuk, maar niet voor iedereen.
Er is ook een groep mensen voor wie de kermis een stuk minder toegankelijk is. Mensen die door een beperking geen of nauwelijks plezier aan een kermis kunnen beleven vanwege de te harde muziek, te felle (flits)lampen of te veel drukte.
Voor de groep mensen met autisme en/of een beperking is er op zaterdag 23 september van 11.30-13.00 uur voor het eerst in Gouda een 'prikkelarme kermis'. De kermis is dan gewoon voor iedereen open, maar de licht- en geluidseffecten zijn er niet of sterk verminderd. Er zal geen rook te zien zijn en de draaisnelheden (van de grote attracties) zijn aangepast. Het fenomeen ontstond in 2012 tijdens de Tilburgse kermis. Sindsdien is het initiatief al in vele andere steden overgenomen en blijkt over het algemeen erg succesvol te verlopen.

Marianka Peters
Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox