Logo goudsepost.nl


De Przewalskipaarden stelen de show tijdens de presentatie van het Circus van Sinterklaas. Foto: Marianka Peters
De Przewalskipaarden stelen de show tijdens de presentatie van het Circus van Sinterklaas. Foto: Marianka Peters

Sintcircus naar Goudasfalt

Door Marianka Peters

Gouda - Het Circus van Sinterklaas slaat dit jaar haar tenten op op het terrein van Goudasfalt. Dat heeft circusdirecteur Kevin van Geet vanavond bekend gemaakt. Het Circus van Sinterklaas is van 25 november tot en met 3 december. De kaartverkoop met vroegboekkorting is reeds begonnen.

Na een succesvolle eerste editie op de Markt, komt het Circus van Sinterklaas dit jaar weer naar Gouda, maar dan met een geheel nieuw concept en een nog grotere tent. Dat is dan ook de voornaamste reden dat er, mede door de warenmarkt, geen ruimte meer is op de Markt. Daarom moest er worden uitgeweken naar een andere locatie. Een plek op Klein Amerika zou dé ideale plek zijn als circusterrein, zei Kevin eerder dit jaar. "Ondanks dat de gemeente heeft meegedacht, blijkt Klein Amerika onmogelijk," stelt de circusdirecteur. "Besloten is daarom dat het circus naar Goudasfalt gaat. Omdat het stadsstrand er nog niet is, kunnen we in de hoek tegen het water opbouwen, in plaats van tussen de betonwanden."

Het Circus van Sinterklaas komt op 25 november met een heel nieuw concept, dat uitgebreider en uitdagender is dan vorig jaar. En dat betekent dat dieren, die wettelijk zijn toegestaan, terug komen in het circus. Zo zal het hooggeëerd publiek verrast worden door lama's, pony's en Siberische Steppekamelen en zullen papegaaien rond de trapeze-act vliegen. Vorig jaar mocht het Circus van Sinterklaas 4500 bezoekers tijdens de elf voorstellingen begroeten, waarvan meer dan de helft uit de regio afkomstig was. Kevin hoopt dit jaar nog meer bezoekers in de circustent te mogen begroeten.

De kaartverkoop met vroegboekkorting is reeds gestart via: www.circusvansinterklaas.nl.

Marianka Peters
Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox