Logo goudsepost.nl


Het opheffen van de bushaltes aan de Heesterlaan en Sleedoornsingel leidde tot hevig verzet. Foto: Marianka Peters
Het opheffen van de bushaltes aan de Heesterlaan en Sleedoornsingel leidde tot hevig verzet. Foto: Marianka Peters

Stadsbus weer terug op de Heesterlaan

Door Marianka Peters

Gouda  - Vanaf 10 december gaan de stadslijnen 1 en 4 weer over de Heesterlaan rijden en de drie haltes Vuurdoornlaan, Sleedoornsingel en Burgemeester van Reenensingel worden hersteld. De voormalige halte Wilde Wingerdlaan zal definitief niet meer worden opgenomen in de dienstregeling van Arriva.

Vanwege de langere rijtijd van de route van lijn 1 en 4  en het lage aantal reizigers heeft Arriva vorig jaar besloten niet meer over de Heesterlaan, maar uitsluitend over de Burgemeester van Reenensingel te rijden. Dit leidde tot hevig verzet bij met name de ouderen in de wijk, die nu vele malen verder moesten lopen naar de dichtstbijzijnde bushalte bij het Groenhovenbad. Ook bezoekers van het nabij gelegen Medisch Centrum aan de Willem Barentzslaan hadden bezwaar tegen de opheffing van de bushaltes.

Ter compensatie had de gemeente toegezegd dat er mogelijk een halte aan de Burgemeester van Reenensingel zou worden aangelegd. Dat plan is nu van de baan. "De aanleg van de haltes langs de Burgemeester van Reenensingel is moeilijk inpasbaar in de beschikbare openbare ruimte, blijkt zeer kostbaar en is uit veiligheidsoverwegingen niet wenselijk," meldt een woordvoerder van de gemeente. "De huidige alternatieve halte Jacob van Necklaan op de Willem Barentzlaan, waar reizigers gebruik kunnen maken van de streeklijnen 177, 186 en 187 (3 keer per uur van en naar GHZ en Station Gouda), wordt in de nabije toekomst minder aantrekkelijk door het opheffen van de lijnen 186 en 187 als gevolg van de komst van de R-net verbinding."

In overleg met Arriva is daarom besloten de oude route over de Heesterlaan te hervatten, de haltes worden weer hersteld, met uitzondering van de halte aan de Wilde Wingerdlaan.

Een reactie van wijkbewoners volgt. 

Marianka Peters
Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox