Logo goudsepost.nl


Leo Hoek van Dijke (r) heeft vaak live optredens in zijn programma Going Underground. Foto: Marianka Peters
Leo Hoek van Dijke (r) heeft vaak live optredens in zijn programma Going Underground. Foto: Marianka Peters

Beeld en Geluid wil opnamen Gouwestad

Gouda - Terwijl RTV Gouwestad vecht voor haar voortbestaan, heeft de lokale omroep een mooie opsteker gekregen. Beeld en Geluid, het nationale media archief in Hilversum, heeft belangstelling voor het opnamearchief van het Gouwestad Radio muziekprogramma Going Underground.

Binnenkort beslist de gemeenteraad welke lokale omroep voor de komende vijf jaar de uitzendmachtiging krijgt. RTV Gouwestad met circa 100 vrijwilliers, heeft deze licentie al meer dan 30 jaar, maar inmiddels heeft ook Gouda FM zich gemeld om met een nieuwe omroeporganisatie aanspraak te maken op de licentie.

Dat Beeld e Geluid interesse heeft voor het opnamearchief van het muziekprogramma Going Underground van Leo Hoek van Dijke, is een kroon op de kwaliteit van het programa. In dit archief zitten bijzondere opnamen van lokale helden en muzikale grootheden. Zoals het allereerste radio-optreden van Eefje de Visser en vroege opnamen van Handsome Poets en Maaike Ouboter. Maar ook sessies en live-opnamen van onder andere Anneke van Giersbergen, Osdorp Posse en Blind Justice, Ellen ten Damme en Hind Laroussi. En verder ook registraties van lokale festivals en evenementen als Ouwe Goudse, Cool Talent, Vromannacht, AD Live Music Awards en Huiskamer van de Stad.

Programmamaker Leo Hoek van Dijke werd totaal verrast door het feit dat Beeld en Geluid het hele archief over wil nemen en beschouwd dit als een groot compliment. "Het gaat een enorme klus worden alles netjes over te dragen, maar nu weet ik zeker dat wat ik de afgelopen 18 jaar heb gedaan ook door de professionals in Hilversum waardevol wordt gevonden. Des te meer reden hier nog lang mee door te gaan".
U kunt iedere vrijdagavond tussen 19 - 20 uur live luisteren naar een nieuwe Going Underground op Gouwestad Radio, 97.7 FM (kabel), 106.2 FM (ether) en www.gouwestad.nl (livestream).

Marianka Peters
Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox