Logo goudsepost.nl

Dochters Vroman onthullen foto ouders

Gouda - In de hal van de Leo Vromantoren aan de Sportlaan prijkt een foto van de naamgever van het gebouw en zijn echtgenote Tineke. Het gedicht 'Huis en Tuin naast de foto vormt de final touch van de inrichting van de centrale hal. Vanmiddag werd de foto onthuld door de dochters Geri en Peggy Vroman.

Dochters Geri en Peggy Vroman waren met hun familie speciaal voor de onthulling overgevlogen uit Amerika. "Het voelt toch een beetje als thuiskomen," aldus Peggy, die de laatste jaren vaker in Gouda te gast was, onder meer voor de onthulling van het kunstwerk met een portret van haar vader op de Chocoladefabiek tijdens de 100e geboortedag van Vroman.

Nadat op de tiende etage van de Leo Vromantoren een tweetal appartementen waren bezichtigd, vertrok het gezelschap naar de overkant van de Sportlaan, waar de Georgina Sanderstoren, de meisjesnaam van Vromans echtgenote, in aanbouw is. De dochters hadden ook een cadeau voor de wijk meegenomen, een bloesemboom voor in het parkje dat naast het appartementencomplex wordt aangelegd. "Jullie houden onze ouders 'levend' en dat geeft ons een heel goed gevoel, vandaar dat we iets terug willen doen."

Marianka Peters
Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox