Logo goudsepost.nl


Benefietdiner bij het ID college om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Coen en Annette Bakker op de voorgrond. Foto: Marianka Peters
Benefietdiner bij het ID college om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Coen en Annette Bakker op de voorgrond. Foto: Marianka Peters

Fietsen voor baanbrekend kankeronderzoek

De Koninginnerit, de Belle Vue en het Ardennenoffensief. Ze worden allemaal afgelegd in de acht etappes tellende fietstocht van Italië naar Nederland. Met als voornaamste doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek door Stichting Daniël den Hoed.

Door Marianka Peters

Gouda - Het team Bdb/Fysiovisiq is er klaar voor. De conditie is goed, de benen zijn getraind en de spullen zijn gepakt. Aanstaande vrijdag vliegt het team, bestaande uit Annette en Coen Bakker, Edwin Teunissen, Dick Bouwman, Ben de Bruin en begeleiderd Rob, Bas en Lando naar Bardonecchia, vlakbij Turijn, waar de sponsorfietstocht Tour for Life van zo'n 1500 kilometer naar Rotterdam start. De afgelopen maanden hebben de deelnemers met verschillende acties bijna 20.000 euro bij elkaar gesprokkeld. Eén van de acties was een benefietdiner bij het ID College, waar Annette en Coen beiden docent zijn.
25 Jaar geleden kreeg Coen de diagnose kanker te horen, waarna een lange weg naar herstel begon. "Toen ik aan het chemokuren was, had ik me één ding voorgenomen. Mocht ik hier levend uitkomen, dan ga ik naar de Noordkaap fietsen voor KWF," vertelt Coen openhartig. "Vijf jaar later ben ik in drie weken tijd in mijn eentje naar de Noordkaap gefietst, een tocht van 2800 kilometer." Een sportieve prestatie in de strijd tegen kanker wilde Coen nog wel een keer herhalen. "Alpe d'Huzes vond ik geen optie, dat is mij te massaal. Daarom hebben we gekozen voor het kleinschalige Tour for Life, dat zo'n 150 deelnemers telt." Deze keer gaat Coen de Tour for Life van Italië naar Rotterdam niet alleen afleggen. Om hem heen is een team geformeerd met echtgenote Annette en een aantal goede vrienden. Als team Bdb/Fysiovisiq zullen ze de monstertocht door de Alpen, Vogezen, Franse en Belgische Ardennen gezamenlijk afleggen. "We hebben het vervoer van de fietsen, de kampeerspullen, begeleiders en de laatste trainingen geregeld," vult Annette aan. "Behalve het weer en alle andere onvoorziene omstandigheden, zoals bandenpech, staat ons niets meer in de weg om van 27 augustus tot en met 3 september zorgeloos vanuit Bardonecchia naar Rotterdam te fietsen."

Marianka Peters
Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox