Logo goudsepost.nl


Geen spectaculaire jetskidemonstratie dit jaar, toch valt er tijdens Bruisend Reeuwijk genoeg te beleven. Foto: Marianka Peters
Geen spectaculaire jetskidemonstratie dit jaar, toch valt er tijdens Bruisend Reeuwijk genoeg te beleven. Foto: Marianka Peters

Reeuwijk klaar voor bruisend spektakel

Bruisend Reeuwijk, het jaarlijkse spektakel in het centrum van Reeuwijk, vindt op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus plaats. Dit jaar wordt het een échte 'Holland Editie'.

Door Karin Broeren

Bodegraven/Reeuwijk - Na een jaar van voorbereidingen is de organisatie er klaar voor. Een ontzettend gezellig dorpsfeest voor jong en oud: zo omschrijft Robert Scheen, voorzitter van Bruisend Reeuwijk, het jaarlijkse spektakel. "We liepen dit jaar achter met de voorbereidingen, omdat we wat gedoe hadden met de gemeente", vertelt Robert Scheen, voorzitter van Bruisend Reeuwijk. "Maar uiteindelijk is het goed gekomen." Robert Scheen organiseert het jaarlijkse, populaire Bruisend Reeuwijk samen met Richard van de Graaf, Ardy van Eijk, Evert Oosterwijk en twee nieuwe leden, Dennis van de Made en Rudi Otto, die in 2018 de Koningsdag gaan organiseren. En tijdens het spektakel zelf zijn nog zo'n twintig vrijwilligers aan het werk. De voorbereidingen voor het feest beginnen een jaar van tevoren en de groep doet dit naast hun reguliere baan. ,,We vinden het gewoon ontzettend leuk om iets voor het dorp te doen. Het is een uitdaging om een mooi feest te organiseren met een beperkt budget. Als het feest dan geslaagd is en alles verloopt zoals we het voor ogen hadden, is dat ontzettend leuk. Dan zijn we echt trots en voldaan!"

Ook dit jaar heeft de organisatie weer mooie namen naar Reeuwijk weten te trekken. Met het thema 'Holland Editie' staat deze editie garant voor feest. ,,Ik verwacht dat zanger Dave Roelvink, die optreedt op de afterparty in De Brug, een hoop publiek gaat trekken. Er kwamen veel reacties op zijn komst." Maar ook Krystl – bekend van haar single Losing My Head – zal naar Reeuwijk komen. En voor een echt Hollands feestje kun je op de vrijdagavond terecht bij bijvoorbeeld de Snollebollekes, die momenteel scoren met 'Links Rechts', en Peter Loree. Zaterdag is de gezellige famillieavond met onder meer de vierkoppige coverband Glamourama.

Beide dagen gaat Bruisend Reeuwijk ook overdag op de Hollandse toer, met een gezellige braderie, kinderspelen in samenwerking met de scouting, demonstraties van de plaatselijke brandweer en diverse optredens van turn- en dansgroepen.. ,,Het feest vindt nu plaats in het centrum, dit maakt het compacter. Vorig jaar bezochten zo'n 2.000 tot 2.500 mensen het evenement. Dit jaar hopen we natuurlijk op nóg meer mensen."

Marianka Peters
Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox