Logo goudsepost.nl


Foto: Marianka Peters
Foto: Marianka Peters

Victory Sports maakt doorstart op nieuwe locatie

Gouda - Victory Sports, die deze week het trainingscentrum aan het Middenmolenplein moet ontruimen, maakt een doorstart op een nieuwe locatie aan de Voorwillenseweg 19b.

Nauwelijks een week geleden leek het einde van het sport- en trainingscentrum in het voormalige wijkcentrum De Toren in Goverwelle nog een feit. Het sportcentrum verkeerde al enige tijd in financiële nood. Als oorzaak noemde Walraven niet nagekomen toezeggingen van verschillende instanties, waaronder de gemeente Gouda. Hierdoor liep Victory Sports belangrijke subsidies mis, met als gevolg dat er een huurachterstand aan Woonpartners Midden Holland ontstond. Maandenlang is er intensief overleg geweest tussen Walraven, gemeente Gouda en Woonpartners, echter zonder resultaat. Toen zich een nieuwe potentiële huurder voor het pand aan het Middenmolenplein meldde, zette de corporatie haast achter de huurbeëindiging en ontruiming, door middel van een kort geding. Woonpartners was pas bereid om met Walraven over een herstart op een andere locatie mee te denken, als er een goede regeling voor de achterstallige huur was getroffen. Voor Walraven was dit geen optie. "Continuïteit is bij ons heel belangrijk. Wij werken hier met zeer kwetsbare mensen, voor wie persoonlijke aandacht en een vertrouwde omgeving van groot belang is," stelt Walraven. "Vandaar dat ik blij ben dat ik voor een vloeiende overgang naar een andere locatie heb kunnen zorgen. Bovendien zou ik zonder trainingscentrum veel leden, dus ook inkomsten kwijt raken." Voor Walraven was een doorstart dus belangrijker dan een herstart. Omdat Woonpartners niet bereid was de ontruiming op te schorten, ging Walraven op zoek naar een alternatief. Die werd gevonden in een bedrijfspand aan de Voorwillenseweg 19b. "Dit pand had ik begin dit jaar al op het oog, maar ik zat nog vast aan een huurcontract met Woonpartners. Dankzij bemiddeling van een van onze leden, konden we hier direct terecht. De ontruiming is dus nu een verhuizing geworden." Alle leden en vrijwilligers van Victory Sports reageerden opgelucht en staken direct met elkaar de handen uit de mouwen. Dit weekend is met man en macht gewerkt om alles te verhuizen.

Hoewel er nog veel in het pand moet gebeuren verwacht Walraven dat alle leden hier binnen een week al terecht kunnen. "Dat is Victory, niet kniezen maar met z'n allen de schouders eronder zetten. Wat dat betreft doen we onze naam eer aan," stelt medewerkster Moniek Massar, terwijl ze de laatste spullen uit de vrachtwagen sjouwt.
De industriële uitstraling van het bedrijfspand aan de Voorwillenseweg, hemelsbreed 800 meter van de oude locatie, past goed bij het imago van Victory Sports, eigentijds en laagdrempelig. "Naast enthousiaste sporters hebben we rolstoelafhankelijke leden, leden met een psychische of fysieke beperking en leden met een 'rugzakje'. We willen iedereen hier weer een veilige en vertrouwde plek bieden. Dat geldt ook voor de ouderen uit de Toren. Voor hen gaan we een vervoersregeling opzetten, zodat ze nog altijd bij ons terecht kunnen," verzekert Walraven. Hiermee komt Walraven tegemoet aan de wens van de ouderen in de Toren, die hebben aangegeven graag gebruik te blijven maken van het trainingscentrum. De rust binnen Victory Sports is dus teruggekeerd en Walraven kan er weer vol enthousiasme tegenaan. "De verdere afwikkeling met Woonpartners laat ik aan mijn raadsman over. Ik kan me nu volledig concentreren op Victory Sports."

Marianka Peters
Reageer als eerste
Meer berichten