Logo goudsepost.nl


Foto: Marianka Peters
Foto: Marianka Peters

Gouda toont haar diversiteit op Canal Parade

Door Marianka Peters

Gouda - Met de deelname aan de Canal Parade door de Amsterdamse grachten heeft Gouda zich nadrukkelijk op de kaart gezet. Zo'n half miljoen mensen weten nu dat Roze Zaterdag op 23 juni 2018 in Gouda plaatsvindt. De organisatie Roze Jaar 2018 Gouda kan terecht terugkijken op een super geslaagde dag. 

De vaartocht door de Amsterdamse grachten was één groot feest, waar alle opvarenden zichtbaar van genoten. Zo'n 75 trotste Gouwenaars presenteerden hun stad, die volgend jaar Rose Zaterdag mag organiseren. De Goudse zangeres en ambassadrice van Roze Zaterdag, Bertha Verbeek, wist de gasten op de boot, maar ook het publiek op de kade, op de bruggen en in bootjes aan het dansen en zingen te krijgen op nummers van Lady GaGa en Madonna, waarbij ze herhaaldelijk balanceerde op de rand van de boot. Het publiek genoot er zichtbaar van. Jet Valk, voorzitter van Stichting Roze Zaterdag, genoot ook met volle teugen. "Het is geweldig om te zien hoe al deze mensen zo trots zijn op hun stad. We zijn heel blij dat Gouda het hele project zo spontaan en professioneel heeft opgepakt.Vorig jaar voer een boot mee van Den Bosch, die dit jaar Roze Zaterdag heeft georganiseerd. Maar met deze geweldig versierde boot en het enthousiasme van alle gasten  heeft Gouda echt goed uitgepakt. Ik hoop dat het een traditie wordt, dat de stad die Roze Zaterdag organiseert, meevaart met de Canal Parade."

Wethouder Daphne Bergman was ook aan boord van de Goudaboot en was diep onder de indruk. "Als lid van het college moet je hier gewoon bijzijn Het gaat tenslotte om de promotie van onze stad. En wat is het geweldig! Het enorme enthousiasme van die duizenden mensen op de kade, maar ook alle deelnemers op de boot hebben hun Gouda écht op de kaart gezet."

Een volledig verslag leest u maandag in AD Groene Hart

Marianka Peters
Reageer als eerste
Meer berichten