Logo goudsepost.nl

Goud voor Boy Vogelzang

Foto: den Edel Gouda
Foto: den Edel Gouda

Gouda – Jiu Jitsuka Boy Vogelzang heeft zaterdag de gouden plak bemachtigd tijdens de World Games in Wroclaw (Polen). Een dag eerder wist de Goudse Aafke van Leeuwen het brons in de wacht te slepen. "Wij zijn übertrots op dit fantastische resultaat van onze fighters", laat Allard Schulenklopper van de Goudse sportschool den Edel weten.

Na drie overtuigende winstpartijen op achtereenvolgens Kovacic (MNE) (nummer 2 van de wereld), Gutierez (MEX) en in de halve finale de Europees kampioen Tim Toplak (SLO), plaatse Boy zich voor de finale van deze wereldspelen. In de finale nam hij het op tegen de als eerste geplaatste Rus, Pavel Korzhavick, die in de klasse -69kg in Boy zijn meerdere moest erkennen.

Vrijdag kwam de als eerste geplaatste Aafke van Leeuwen al in actie, die haar eerste en tweede wedstrijd overtuigend won. Helaas verloor zij de halve finale tegen de Poolse Mackowiak en moest zij genoegen nemen met brons.. Op de Instagrampagina van Den Edel Gouda laten ze weten onwijs trots te zijn. "

De World Games worden evenals als de Olympische Spelen, eens in de vier jaar gehouden. Alle sporten die inmiddels in aanmerking komen om de Olympische status te krijgen, zijn vertegenwoordigd tijdens deze wereldspelen. Aan de World Games namen bijna 4000 atleten deel.

Marianka Peters
Reageer als eerste
Meer berichten