Logo goudsepost.nl


De band HoppaH! wist zondag het publiek in beweging te krijgen. Foto: Marianka Peters
De band HoppaH! wist zondag het publiek in beweging te krijgen. Foto: Marianka Peters

Swingen in het park

Gouda - Mooi weer, gezellige muziek, dat betekent topdrukte in het park zondag. Ook een groep bewoners van de Irishof met hun begeleiders hadden er een dagje uit van gemaakt.

Op het programma stond de band HoppaH!, een kleurrijk ensemble, die vol energie het publiek wist te vermaken met hun uptempo muziek, afgewisseld met mooie luisterliedjes. In de zomer van 2011 schreef Serge van Laar zijn eerste Nederlandstalige teksten over de zelfkant van het leven. Voor het contrast verzamelde hij ervaren muzikanten om zich heen om zijn teksten van een vrolijke noot te voorzien. In 2012 werd de band uitgebreid met twee ervaren muzikanten. Het geluid werd met de nieuwe blazerssectie nog groter en kleurrijker. In deze formatie schitterden ze op festivals als Noorderzon, FestivalderAa, Gideon, Folk veur Volk en Magneetfestival. Door de enorme podiumervaring is de band in elke setting energiek en strak. Overal weet de band mensen in beweging te krijgen. Zo ook in het Houtmansplantsoen, waar dansliefhebbers al snel een rondje rond de muziektent dansten.

Aanstaande zondag wordt een feest van herkenning in de muziektent. Dan treedt de band Kees Faessens Rolwagensteeg op. Deze Goudse band trad al vele malen op in de serie Houtmansplantsoenconcerten. Klassiekers als 'Vlooiencircus', 'Bontjas' en 'Honolulu' worden afgewisseld met nieuw werk van deze populaire band. Laat je verrassen, kom zondag om 14.00 uur naar de Houtman en geniet.

Marianka Peters
Reageer als eerste
Meer berichten