Logo goudsepost.nl


De hondenspeelplaats in Krimpen aan den IJssel dankzij een geslaagd burgerinitiatief. Foto: Vivian Spoormaker
De hondenspeelplaats in Krimpen aan den IJssel dankzij een geslaagd burgerinitiatief. Foto: Vivian Spoormaker

Hondenspeelplaats iets voor Gouda?

Een prachtig burgerinitiatief in Krimpen aan den IJssel. Daar komt een hondenspeelplaats waar honden vrij los kunnen rennen en ravotten. De hondenspeelplaats komt op het voormalige hertenkamp aan het Middenweteringpark. Zou dit ook iets zijn voor Gouda? 

Hondenspeelplaatsen zijn razend populair. Daar waar honden tegenwoordig uitsluitend aangelijnd mogen lopen, kunnen de viervoeters op een hondenspeelplaats hun energie volop klijt. Het burgerinitiatief komt van Karin Huys, die een enthousiast plan indiende bij de gemeente. 

Het voormalige hertenkamp is twee jaar geleden door de gemeente gesloten in verband met bezuinigingen en er is geen nieuwe bestemming voor gevonden. Karin Huys deelde haar plannen met de lokale oppositiepartij Stem van  Krimpen en nadat zij een speciale facebookpagina had aangemaakt, stroomden de steunbetuigingen binnen. Ook hondenscholen en dierenartsen uit Krimpen schaarden zich achter het plan, waardoor een groot draagvlak ontstond. Ook hebben de eerste sponsoren zich al gemeld, waardoor het hele project low budget kan worden gehouden. De hondenspeelplaats is nog niet officieel open, maar al wel vrij toegankelijk voor honden en hun baasjes.

Dit burgerinitiatief roept gelijk de vraag op of een dergelijke voorziening in Gouda realiseerbaar zou zijn. Er zouden verschillende locaties denkbaar zijn, zoals het Groenhovenpark of Steinse Groen. Wat vindt u van dit idee? De redactie Goudse Post peilt graag de reacties van haar lezers. Mogelijk heeft u zelf wel ideeën voor een locatie. Aan de hand van alle reacties kan een dergelijk burgerinitiatief ook in Gouda worden opgezet. Laat uw reactie achter op onze site of stuur een mailtje naar redactie.gp@persgroep.nl. 

Marianka Peters
Reageer op dit nieuws 2
Meer berichten