De Przewalskipaarden stelen de show tijdens de presentatie van het Circus van Sinterklaas. Foto: Marianka Peters
De Przewalskipaarden stelen de show tijdens de presentatie van het Circus van Sinterklaas. Foto: Marianka Peters

Sintcircus mogelijk op Klein Amerika

Door Marianka Peters

Gouda - Een plek op Klein Amerika is het dichtst bij de binnenstad en zou hét ideale circusterrein zijn. Mogelijke alternatieven zijn de Groenheuvel (bij het zwembad) of Goudasfalt. Nog deze maand wordt de definitieve locatie bekend waar Kevin van Geet in november zijn tenten opzet voor het Circus van Sinterklaas.

Het Circus van Sinterklaas komt ook dit jaar weer naar Gouda, maar dan met een geheel nieuw concept en een nog grotere tent. Dat is dan ook de voornaamste reden dat er, mede door de warenmarkt, geen ruimte meer is op de Markt. Daarom moet er worden uitgeweken naar een andere locatie. "Bij voorkeur het dichtst bij de binnenstad, " stelt Kevin (24). "De camperplaats op Klein Amerika zou de meest ideale plek zijn, maar ook andere locaties zoals bij het Groenhovenbad en het terren van Goudasfalt wordt overwogen. Nog deze maand moet de definitieve locatie bekend zijn."

Het Circus van Sinterklaas komt komende november bovendien met een heel nieuw concept, dat uitgebreider en uitdagender is dan vorig jaar. En dat betekent dat dieren, die wettelijk zijn toegestaan, terug komen in het circus. Zo zal het hooggeëerd publiek verrast worden door lama's, pony's en Siberische Steppekamelen en zullen papegaaien rond de trapeze-act vliegen. De circusdirecteur begrijpt dat de discussie rond dieren in het circus weer zal oplaaien. "Wat je ook doet, het is nooit goed," stelt hij. "Er is altijd wel een groepje mensen dat tegen dieren in het circus is. Maar dieren horen in het circus, dat wil het publiek ook graag zien. Dus wil je dat het circus nog toekomst heeft, moeten dieren, met inachtneming uiteraard van het dierenwelzijn, welkom zijn." Binnen de EU is men overigens in samenwerking met de vereniging van Nederlandse Circusondernemingen bezig met het opzetten van een kwaliteitskeurmerk, waarin ook dierenwelzijn en kwaliteit wordt opgenomen. Vorig jaar mocht het Circus van Sinterklaas 4500 bezoekers tijdens de elf voorstellingen begroeten, waarvan meer dan de helft uit de regio afkomstig was. Kevin hoopt dit jaar nog meer bezoekers in de circustent te mogen begroeten. Info: www.circusvansinterklaas.nl.

Goudse Post
Meer berichten