Logo goudsepost.nl

Schade woningen Kattensingel

Door Marianka Peters

Gouda - De kademuur van de Kattensingel is verzakt en in slechte staat. In overleg met bewoners is een mooi ontwerp gemaakt. De weg krijgt een 30 km-inrichting en langs de nieuwe kade komt ook een voetpad met hergebruikte stenen.

Sinds september vorig jaar worden ter voorbereiding alle kabels en leidingen verlegd, dat voor de nodige overlast zorgt. "Ondanks de verkeersremmende maatregelen trillen de huizen als een gek als er zwaar verkeer langs komt," meldt een bewoner van de Kattensingel. "Dit komt mede dor de betonplaten die daar tijdelijk liggen."
Maar de werkzaamheden zorgen ook voor schade aan de panden. Ter hoogte van nummer 48 aan de Kattensingel moet zelfs een woning worden gestut, nadat scheurvorming in de gevel optrad. De pandeigenaar is momenteel in onderhandeling met de gemeente en ODMH en vindt het daarom nog niet verstandig nu al inhoudelijk op de schadeafwikkeling in te gaan.

Inmiddels is de aannemer is gestart met de werkzaamheden en de oplevering is gepland voor het eerste kwartaal van 2018. Omdat de kade in fases vanaf het water wordt vernieuwd, blijft de doorgang voor verkeer in beide richtingen mogelijk op twee weekendafsluitingen na. De Kattensingel krijgt op korte termijn een nieuwe asfalt rijbaan. De betonplaten die er nu nog liggen verdwijnen dus snel. Voor het asfalteren is een weekendafsluiting nodig. Van vrijdagavond 26 mei 19:00 uur tot maandagochtend 29 mei 06:00 uur is de Kattensingel daarom afgesloten. Door middel van borden en verkeersregelaars wordt het verkeer geïnformeerd over de omleidingroutes.

Marianka Peters
Reageer als eerste
Meer berichten