Logo goudsepost.nl


Wethouder Rogier Tetteroo en Martin Pohlkamp van huttendorp Noorderhout markeren de locatie voor het nieuwe huttendorp in Westergouwe. Foto: Marianka Peters
Wethouder Rogier Tetteroo en Martin Pohlkamp van huttendorp Noorderhout markeren de locatie voor het nieuwe huttendorp in Westergouwe. Foto: Marianka Peters

Inschrijving Huttendorp Westergouwe gestart

Gouda - Alle kinderen uit Westergouwe en Korte Akkeren kunnen vanaf woensdag 17 mei inschrijven om mee te doen met het nieuwe huttenbouwdorp in Westergouwe. De voorbereidingen zijn in volle gang en inmiddels is ook de locatie bepaald: aan de noordrand van Westergouwe, midden in de natuur.

Wethouder Rogier Tetteroo is verheugd met de locatie. "Hier is de komende jaren letterlijk en figuurlijk alle ruimte om er een geweldig en avontuurlijk huttenbouwdorp van te maken," stelt hij. "Juist in een nieuwe woonwijk als Westergouwe is een huttenbouwdorp in de zomer een goede gelegenheid om elkaar beter te leren kennen." De organisatie van het nieuwe zomerevenement ligt bij Huttenbouwdorp Noorderhout, maar ook Projectbureau Westergouwe is nauw betrokken bij de organisatie van het huttenbouwdorp. "Wij hebben grote verwachtingen van dit nieuwe huttenbouwdorp," aldus Martin Pohlkamp. Huttenbouwdorp Noorderhout organiseert en ondersteunt ook de huttenbouwdorpen Goudse Hout, Kadebuurt en Kleurenpalet. "Hoewel Noorderhout de eerste keer met veel mensen en materiaal ondersteunt, zal ook dit huttenbouwdorp een eigen sfeer en karakter krijgen. Bij het Noorderhout is die bijvoorbeeld ontspannen met een super programma, bij het Goudse Hout staat kleinschaligheid voorop met activiteiten op de Goudse Manege. Wat Westergouwe zal brengen? Wij denken 'avontuurlijk' en 'groen en blauw'. Dat zijn ook de thema's van de nieuwe woonwijk Westergouwe."

Het nieuwe huttenbouwdorp is in de eerste week van de zomervakantie, van donderdag 13 tot en met zaterdag 15 juli 2017. "Vrijdagavond gaan we iets bijzonders doen, maar dat is nog een verassing", aldus de organisatie. Alle kinderen uit groep 3 tot en met groep 8 uit heel Gouda en Moordrecht kunnen overigens meedoen.

Voor alle nieuwe wijkbewoners én belangstellenden is een informatiebijeenkomst gepland. Iedereen is welkom op maandagavond 19 juni om 20.00 uur in basisschool de Ontdekkingsreizigers aan de Burgemeester van Dijkesingel in Westergouwe. Dan zal ook het programma worden verklapt. Meer informatie én het inschrijvingsformulier is te vinden op de nieuwe website www.huttenbouwdorpwestergouwe.nl.

Marianka Peters
Reageer als eerste
Meer berichten