Logo goudsepost.nl

Wikipedia schrijfworkshop in Gouda

Nog betrekkelijk veel Rijksmonumenten (ook in Gouda!) hebben geen artikel in Wikipedia. Na de succesvolle ‘Wiki Loves Monuments’ fotowedstrijden in voorgaande jaren ligt daarom nu het accent op het schrijven, aanvullen of verbeteren van artikelen over deze monumenten.

Daartoe organiseert Wikipedia in de maand mei een schrijfwedstijd. Iedereen kan meedoen met deze zgn. ‘Monuments Challenge’.

Op Wikipedia zelf staan (on-line) veel tips over het schrijven van een artikel. Meer uitleg kan je ook krijgen door aan te schuiven bij één van de workshops in het land.

Dat kan in Gouda op zaterdag 20 mei a.s. Dan is Wikipedia te gast bij de Bibliotheek in de ‘Chocoladefabriek’ voor een Wikipedia-schrijfmiddag. Ervaren Wikipedianen zijn dan aanwezig om zowel beginners als gevorderden met raad en daad terzijde te staan.

Deelname is gratis, inschrijving vooraf is verplicht (er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar). Meer informatie en inschrijven via: https://www.wikimedia.nl/project/wiki-loves-monuments

Marianka Peters
Reageer als eerste
Meer berichten