Logo goudsepost.nl


Assalam naar Lidl

Gouda - Wijkmoskee Assalam kan tijdens de Ramadanperiode gebruik maken van de voormalige Lidl supermarkt aan de Dunantsingel. Deze winkel staat, sinds de nieuwe vestiging aan de Sportlaan is geopend, leeg. De moskee aan De Rijkestraat blijft gedurende deze periode ook in gebruik.

De Ramadanperiode duurt van 20 mei tot en met 30 juni. In die periode willen veel moslims van de wijkmoskee Assalam de gebedsdiensten bijwonen. Echter is hiervoor onvoldoende plek. Om de Ramadanperiode zonder overlast voor omwonenden en school te laten verlopen, heeft het college besloten de leegstaande Lidl ter beschikking te stellen.Voor deze zes weken betaalt de moskee Assalam een gebruiksvergoeding. Met onder meer het wijkteam gaan moskeebestuur en college duidelijke afspraken maken over het maximaal aantal bezoekers, parkeren, napraten op straat en andere onderwerpen die omwonenden van belang vinden.

Op dinsdag 9 mei wordt een informatieavond georganiseerd, waar direct omwonenden, de school, het wijkteam en de woningcorporatie goede afspraken gaan maken over onder meer de veiligheid, verkeer en leefbaarheid gedurende de periode. Deze afspraken worden vastgelegd in een beheerovereenkomst. Na afloop van de Ramadan-periode zullen deze afspraken met het wijkteam en de moskee worden geëvalueerd.

Marianka Peters
Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten