Logo goudsepost.nl


De band Cookhouse met de Goudse broers Ronald en Jeroen Hendriksen (op de foto in een andere samenstelling) is geselecteerd voor Popronde 2017. Foto:Marianka Peters
De band Cookhouse met de Goudse broers Ronald en Jeroen Hendriksen (op de foto in een andere samenstelling) is geselecteerd voor Popronde 2017. Foto:Marianka Peters

Goudse broers Hendriksen in Popronde

Gouda - De Popronde heeft haar volledige selectie voor de editie van 2017 bekend gemaakt. Uit een recordaantal inschrijvingen zijn 144 talentvolle bands en artiesten gekozen die vanaf 14 september zullen meereizen met het reizende muziekfestival van Nederland, dat dit jaar 41 steden zal aan doen. Op 1 oktober komt de Popronde ook weer naar Gouda.

Ook Gouda is dit jaar weer goed vertegenwoordigd in de selectie voor de Popronde. Cookhouse, de nieuwe band van de Goudse broers Ronald en Jeroen Hendriksen, is geselecteerd om mee te touren. Naast zijn solocarrière heeft singer-songwriter Ronald Hendriksen, samen met broer Jeroen de band opgericht. Uit de meer dan 1100 aanmeldingen werden 144 bands, acts en artiesten geselecteerd, die allemaal gretig en enthousiast zijn om zichzel te presenteren aan een nieuw publiek, door heel Nederland.

Gouda


Op 1 oktober strijkt de Popronde weer neer in het centrum van Gouda. Verspreid over een aantal locaties in de stad, zullen de artiesten een mini-optreden verzorgen. De line up wordt pas vijf weken voorafgaand aan het festival bekendgemaakt, maar duidelijk is dat ook dit jaar weer de meest talentvolle acts naar Gouda komen, en zo in de voetsporen treden van Kensington, Dotan, DeStaat en Blaudzun, die in het verleden aan de Popronde meededen, voor ze doorbraken bij het grote publiek. Popronde Gouda wordt ook dit jaar weer georganiseerd door Gerben Roskam van het evenementenbureau 'Over The Fence Music'.

Selectie


De acts die mee mogen touren met de Popronde worden geselecteerd door een selectiecommissie, die bestaat uit onafhankelijke professionals die artistiek-inhoudelijk werkzaam zijn in de muzieksector. In 2017 werd deze commissie uitgebreid naar 146 leden, onder wie 3FM DJ Angelique Houtveen, Jessica van Amerongen van De Wereld Draait Door, WORM Rotterdam directeur Janpier Brands en muzikant en schrijver Aafke Romeijn. Popronde werkt onder meer samen met 3FM, VPRO's 3VOOR12, OOR, Pinguin Radio, Never Mind The Hype, The Daily Indie en Festivalinfo.De Popronde wordt in nauwe samenwerking met lokale organisaties op muziekgebied georganiseerd.
Gemeenschappelijk doel is signalering en promotie van talent, doorstroom naar een groter publiek en voeding van de Nederlandse popmuziek.

Alle deelnemende bands en artiesten zijn te vinden op www.popronde.nl.

Marianka Peters
Reageer als eerste
Meer berichten