Logo goudsepost.nl


Goudse dammer van IJzendoorn Nederlands kampioen

Gouda - Succesvol dammer en meerdere keren wereldkampioen bij de aspiranten en junioren Martijn van IJzendoorn heeft een voortreffelijk debuut gemaakt in zijn eerste strijd om het kampioenschap van Nederland bij de senioren. Twee ronden voor afloop van het toernooi kon hij niet meer worden ingehaald door Alexander Baljakin, titelverdediger en 6-voudig kampioen.

Gouwenaar Martijn (19), inmiddels internationaal grootmeester, bouwde zijn voorsprong in de 2 laatste ronden uit naar 4 punten. In de voorlaatste ronde werd Waldo Aliar op schitterende wijze geklopt en in de laatste ronde na een hectische stand in het middenspel werd Hein Meijer, ook internationaal grootmeester – aan de zegekar gebonden. Een indrukwekkende eindscore van 18 punten uit 11 wedstrijden. Zijn moyenne in dit toernooi is ongekend: 1.636.

Een absoluut topjaar voor de speler van de Goudse damvereniging Damlust was 2016. Hij werd Europees jeugdkampioen bij het gewoon dammen en het sneldammen, 3e bij het Europees kampioenschap voor senioren en voor de 2e keer wereldkampioen bij de junioren. Indrukwekkende resultaten, die hem recht geven aan deelname aan het eerstvolgend wereldkampioenschap.

Marianka Peters
Reageer op dit nieuws 3
Meer berichten