Logo goudsepost.nl


Bertha's Bloemenstal Goudkade weg

Door Marianka Peters

Gouda - Het bloemenstalletje van Bertha Verbeek, dat sinds twee maanden bij de Praxis aan de Goudkade staat moet woensdag weg zijn, anders zorgt de gemeente dat deze wordt verwijderd. Volgens de gemeente staat de bloemenstal deels op gemeentegrond en deels op grond van de Praxis en dat in strijd met het bestemmingsplan. Bertha is furieus en heeft vanmorgen al haar bloemen gedoneerd aan de Hanepraij.

Het ondernemerschap zit bij Bertha Verbeek in de genen en vol enthousiasme begon ze twee maanden geleden met haar nieuwe avontuur, een bloemenstal. "Van de Praxis kreeg ik alle medewerking en ook andere ondernemers aan de Kromme Gouwe hadden geen bezwaar," vertelt Bertha. "Maar vanaf het begin krijg ik tegenwerking van de gemeente voor de vergunning. Iedere keer kwamen er extra regeltjes bij. Dan weer moest de bloemenstal op wielen staan omdat ie verplaatsbaar moest zijn, dan past ie niet in het bestemmingsplan en nu zegt de gemeente dat de stal op gemeentegrond staat, terwijl ik de tekeningen heb waarop de stal toch echt op Praxisgrond staat. Maar de gemeente wil van geen wijken weten." Dinsdagmorgen heeft Bertha haar voorraad bloemen gedoneerd aan de Hanepraij. "Ik had ze ook kunnen weggooien maar nu kunnen de mensen in de Hanepraij er nog van genieten."
Volgens de gemeente staat de bloemenstal deels op gemeentegrond en deels op grond van de Praxis. "De grond van de gemeente heeft een verkeers- en verblijfbestemming en de grond van de Praxis heeft een bedrijfsbestemming. Op deze gronden is een standplaats niet zondermeer toegestaan," aldus een woordvoerster van de gemeente. "Mevrouw heeft de bloemenstal zonder toestemming geplaatst en daarmee is een illegale situatie ontstaan. De standplaatsvergunning die daarna is aangevraagd is geweigerd omdat de bloemenstal niet voldeed aan het standplaatsbeleid. De illegale situatie kan dus niet gelegaliseerd worden en daarom is mevrouw aangeschreven om de bloemenstal te verwijderen."

Marianka Peters
Reageer op dit nieuws 2
Meer berichten