Logo goudsepost.nl


Goudse Pelle in finale Prinses Christina Concours

Door Marianka Peters

Gouda - 'He did it again!' roept moeder Ingrid van Oosterhout uit. Haar zoon, Pelle van Esch, heeft met een gewaagde performance een ticket bemachtigd tot de finale van het Prinses Christina Concours.

Het was een goed weekend voor Gouda als klassieke muziekstad. Maar liefst twee Gouwenaars schitterden in de halve finale van het prestigieuze Prinses Christina Concours. Anne Sophie van Riel (17) op altviool en Pelle van Esch (15) op bastrombone. Het Prinses Christina Concours biedt jonge musici in de leeftijd van tussen 12 en 19 jaar de mogelijkheid om zich solistisch te ontwikkelen. In het Provinciehuis in Den Haag streden 24 jonge musici om een plaats in de finale. De Goudse componist en bastrombonist Pelle van Esch is één van de acht gelukkigen die zich op 23 april mag presenteren in de finale van het Concours.

Hij bereikte die plaats met een gewaagde strategie. "De andere kandidaten kozen voor de veiligheid van het programma dat hen in de halve finale had gebracht, maar daar had Pelle geen zin in," vertelt moeder Ingrid. "Hij had een nieuw en zeer uitdagend stuk ingestudeerd van de Franse componist Eugene Bozza. En hoewel Pelle zelf allerminst tevreden was over zijn performance, beloonde de jury zijn lef met een ticket voor de finale. Pelle wist de sfeer van 'New Orleans' goed over te brengen. De jury waande zich ook echt in een bar in jazz-hoofdstad New Orleans."

Voordat hij mag aantreden in de finale heeft hij nog een aantal andere hoogtepunten voor de boeg. Tijdens de 'Slide Factory', het Europese trombonefestival dat het komende paasweekeinde in Rotterdam plaatsvindt, volgt hij masterclasses bij George Curran, de bastrombonist van het New York Philharmonic  Orchestra. En als kers op de taart voert het Young Trombone Collective tijdens de 'Slide Factory' ook nog Pelle's  compositie 'Home Sweet Home' uit. Natuurlijk speelt dit Goudse talent hierin zelf ook mee! Check de agenda op Slidefactory.nl .

Marianka Peters
Reageer als eerste
Meer berichten