Logo goudsepost.nl


Jeugdbescherming met partners terug in Gouda

Vanwege huisvestingsperikelen verhuisde de Jeugdbescherming, afd. West twee jaar geleden naar Alphen aan den Rijn. Nu is de organisatie weer terug in Gouda. Sterker nog, Jeugdhulp Horizon en Impegno hebben tevens hun intrek genomen in het gebouw aan het Crabethpark 24.

Gouda - "We zijn heel blij dat we weer terug zijn in Gouda, dicht bij onze doelgroep," stelt Wil van Duuren van de Jeugdbescherming. "Wij zijn afzonderlijke organisaties, maar hebben toch veel met elkaar te maken. Door gezamenlijke huisvesting kunnen onze organisaties zich verder versterken."
De Jeugdbescherming voert de wettelijke taken van onder toezichtstelling en uit huis plaatsing van kinderen uit nadat het onderzoek door de gemeente is afgerond. "Ons uitgangspunt is dat wij kinderen, als het enigszins mogelijk is, thuis willen laten wonen. Als dit niet gaat, dan verwijzen wij door naar Horizon. Het is heel fijn dat je nu even makkelijk bij elkaar kunt binnenlopen voor overleg. Samen trekken we dus op om de beste oplossing voor het kind te vinden," vult Kiran Dhir van de Jeugdbescherming aan.
Corinne van den Berg van Horizon is het hiermee volkomen eens. "Samenwerking met de Jeugdbescherming is erg belangrijk. Zo kunnen we de actuele stand en bezoekregelingen op elkaar afstemmen. We hebben deze opdracht gekregen en die kunnen we hier heel goed uitvoeren."
Nieuwkomer in de regio is Impegno, die hulp en begeleiding biedt aan mensen met psychiatrische problematiek. Een prima aanvulling op de andere organisaties, zo blijkt. "Wij richten ons voornamelijk op ouders en 18-plussers," legt teamcoach Jolanda van den Bos uit. "Er is vaak sprake van een opeenstapeling van problemen, ook op financieel gebied. Ons doel is de ouders weer op de rit te krijgen, zodat de kinderen op termijn weer veilig thuis kunnen wonen."
De taken binnen de organisaties, die binnen het hele Groene Hart opereren, zijn strikt verdeeld.
Waar de Jeugdbescherming zich aan de kant van de wetgeving bevindt, ligt bij Horizon juist het accent op ondersteuning bij opvoeding en verzorging. "Kinderen nemen heel veel bagage mee. Wij kunnen ze niet redden, maar wel een betere kans geven," aldus Wil van Duuren.

Marianka Peters
Reageer als eerste
Meer berichten