<p>Evelien Kenbeek (l) van &nbsp;het GHZ was blij verrast met de donatie vanut de Livingstoneschool. Rechts juf Carlijn &nbsp;van Bemmel. Foto: PR</p>

Evelien Kenbeek (l) van  het GHZ was blij verrast met de donatie vanut de Livingstoneschool. Rechts juf Carlijn  van Bemmel. Foto: PR

(Foto: )

Livingstoneschool in actie voor coronahelden

Donderdag 10 juni brachten vier leerlingen van groep 8a van de Livingstoneschool een mand met kleurige, zelfgemaakte creaties naar het Groene Hart Ziekenhuis. Waarom? “We willen het zorgpersoneel wat werkt op de corona-afdeling nu ook nog laten merken dat we aan ze denken!’ Juist in deze tijd dat het zorgpersoneel nog even moet volhouden, is dit een mooi gebaar.”

Gouda - De actie was bedacht door Carlijn van Bemmel, pabostudente aan de Christelijke Hogeschool Ede, die momenteel stage loopt op de Livingstoneschool. “Ik loop stage in een erg toffe groep 8,” vertelt Carlijn. “Vanuit mijn opleiding heb ik een gave burgerschapsactiviteit georganiseerd. De klas heeft allemaal gave creaties gemaakt voor het zorgpersoneel dat werkt(e) op de corona-afdeling van het Groene Hart Ziekenhuis.”

Uit alle creaties bleek de grote waardering naar het zorgpersoneel. Veel kinderen hadden mooie kaarten gemaakt. In alle formaten, kleuren en stijlen. Ook kreeg het personeel posters met mooie tekeningen en bemoedigende teksten. ‘Happy Stones (versierde stenen) zaten ook in de mand. Er was zelfs een heus spandoek gemaakt met de tekst: ‘Een hart voor de zorg’. En wat lekkere chocolaatjes ontbraken er zeker ook niet.

Juf Carlijn stimuleerde de kinderen om écht iets te maken vanuit hun eigen talenten. Dat is zeker gelukt. Alle creaties werden in ontvangst genomen door Evelien Kenbeek. Zij is de project manager vanuit de ‘Stichting Vrienden van het Groene Hart Ziekenhuis. “Zo’n initiatief is altijd welkom! De corona-afdeling is nét opgeheven maar verspreid over het ziekenhuis zijn mensen nog steeds hard aan het werk!”

Vanuit de Livingstoneschool wordt er veel gedaan rondom het thema ‘Burgerschap’. Op deze manier maken ze bijvoorbeeld kennis met verschillende culturen en achtergronden. “Dat groep 8a nu ook een zichtbare bijdrage mag leveren aan de samenleving, met name het zorgpersoneel, is ontzettend gaaf. Zo komt burgerschap écht tot leven bij de kinderen!”

Actie GHZ

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden