<p>Marianka Peters</p>

Marianka Peters

(Foto: Remco Gielen)

FF Tussendoor - Overspannen

170 Zienswijzen op de nieuwbouwplannen voor de woontorens op de van Loon locatie, 115 zienswijzen op het Verkeerscirculatieplan en tientallen bezwaren tegen evenementen op Goudasfalt.

De gemeente zal zich een volgende keer eens goed achter de oren moeten krabben, voordat ze het pad van burgerparticipatie inslaan. Het staat natuurlijk hartstikke democratisch dat je rekening houdt met de omwonenden, maar buiten het feit dat dit proces heel veel werk, tijd en inspanning vergt, beslist uiteindelijk toch de raad.

En die raad dreigt overspannen te geraken. Vooral de kleine fracties hebben daar last van. Zoals Corine Kerkmans van de Partij voor de Dieren, die met verward haar en bezweet rood hoofd op de webcast verscheen en uitstel voor besluitvorming vroeg, omdat het haar allemaal teveel werd. Zij vindt de dossiers te complex en de tijd tekort om zomaar een besluit te nemen. Zij kreeg een beetje bijval van wat vrouwelijke collega’s, zoals Gouda’s 50+ partij, maar daar bleef het bij. En direct was daar weer het haantjesgedrag van haar mannelijke collega’s van de iets grotere fracties, die niets voor uitstel voelden en vonden voldoende voorbereidingstijd te hebben gehad.

Wen er maar aan, zou ik willen zeggen. Na het zomerreces gaat de raad in de verkiezingsstand voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend voorjaar. Geloof mij nou, want dit gaat al jaren zo. Dossiers waarmee je makkelijk kunt scoren, worden er nog even doorgejast en de wat lastiger onderwerpen blijven op de plank liggen tot betere tijden. En wie heeft er ooit gezegd dat het raadswerk een goed betaalde luizenjob is waarmee je alleen maar veel zitvlees creëert?

Marianka Peters

column ff tussendoor

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties