<p>Rien Fraanje en Bart Jansen van boekhandel Verkaaik lanceren deze week de schrijfwedstrijd voor het Gouds Boekgeschenk. Foto: Marianka Peters</p>

Rien Fraanje en Bart Jansen van boekhandel Verkaaik lanceren deze week de schrijfwedstrijd voor het Gouds Boekgeschenk. Foto: Marianka Peters

(Foto: )

Schrijfwedstrijd Gouds Boekgeschenk van start

In het kader van Gouda 750 jaar verschijnt er tijdens de Boekenweek in maart 2022 een speciaal Gouds Boekgeschenk, waaraan een aantal Goudse schrijvers meewerken. Ook jouw verhaal maakt kans om daarin te worden opgenomen.

Door Marianka Peters

Gouda - Afgelopen zaterdag is de uitgestelde Boekenweek van start gegaan. Bij de Boekenweek hoort een Boekenweekgeschenk, dat dit jaar geschreven werd door Hanna Bervoets. “Achterin het boekje zit een QR-code, waarmee je alle Boekenweekgeschenken van de afgelopen 20 jaar kunt downloaden,” vertelt Bart Jansen van boekhandel Verkaaik enthousiast. “Dat kan overigens alleen tijdens de Boekenweek, die tot en met zaterdag loopt.”

Gouda 750

Volgend jaar verschijnt er tijdens de Boekenweek een extra gratis boek, het Gouds Boekgeschenk, met daarin negen korte, fictieve verhalen van negen Goudse schrijvers. Bekende Goudse schrijvers als Arjan van Essen, Jacob Pot, Arie de Geus, Joost Visbeen, Lianne Baltus en Marlen de Visser hebben hun medewerking al toegezegd. Het Gouds Boekgeschenk verschijnt eenmalig ter gelegenheid van de 750ste verjaardag van Gouda in 2022.

In het Gouds Boekgeschenk is één plek gereserveerd voor een nog onbekende schrijver. Misschien is die plek wel voor jou! Deze week start de schrijfwedstrijd, waaraan iedereen kan deelnemen.

De winnaar van deze speciale verhalenwedstrijd wint de publicatie van zijn of haar verhaal in het Gouds Boekgeschenk.

De spelregels zijn simpel: schrijf een verhaal van maximaal 2000 woorden waarin de stad en of zijn bewoners een rol vervullen en lever dat voor 16 oktober 2021 in. “Als we volgend jaar vieren dat Gouda 750 jaar stadsrechten heeft, krijgen we aan de hand van publicaties, tentoonstellingen en evenementen veel te zien van de historie van onze mooie stad,” zegt mede-initiatiefnemer Rien Fraanje. “Het is ook belangrijk dat we in het feestjaar laten zien dat Gouda een rijke verzameling van fictieschrijvers herbergt.”

Iedereen die het leuk vindt om te schrijven wordt uitgenodigd om mee te doen en maakt bovendien kans op een plek in het Gouds Geschenkboek.

Iedereen die volgend jaar maart tijdens de Boekenweek een boek aanschaft in een Goudse boekwinkel krijgt daarbij het Gouds Boekgeschenk gratis cadeau.

Iedereen die van schrijven houdt, kan meedoen

Gouda 750 jaar

De Jury

Een jury met Erna Staal (Bibliotheek Gouda), Bart Jansen (Boekhandel Verkaaik), Peterpaul Kloosterman (Drukkerswerkplaats) en Rien Fraanje kiest het winnende verhaal dat een plek krijgt in het Gouds Boekgeschenk. Meer info: www.goudsboekgeschenk.nl.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties