<p>Willem Hesseling (l) met één van zijn passieschilderijen. &nbsp;Foto: Marianka Peters</p>

Willem Hesseling (l) met één van zijn passieschilderijen.  Foto: Marianka Peters

(Foto:)

Goudse Passie door 10.000 mensen gelopen

De Goudse Passie, de prachtige 4 kilometer lange wandelroute in en om de historische binnenstad van Gouda die langs de 14 Goudse kruiswegstaties voerde is succesvol geweest. Naar schatting hebben ca.10.000 mensen de bijzondere wandeling gemaakt.

Gouda - De route door de historische binnenstad langs bijzondere kunst gekoppeld aan de beleving van Pasen maakte dat de wandeling op drie verschillende manieren te beleven was. Op 24 februari heeft burgemeester Pieter Verhoeve de route officieel opengesteld. Het aantal deelnemers dat de passie tot en met 5 april heeft gelopen schat de organisatie op ca 10.000. Dit aantal is mede gebaseerd op het aantal bezoekers dat de startpagina www.goudsepassie.nl bezocht en de reacties van de ondernemers die hun ruimte beschikbaar stelden.

Veelal werd er in tweetallen gelopen en bij kleine groepen werd de onderlinge afstand in acht genomen. De organisatie ontving uitsluitend positieve reacties en enkele verbeter punten ten aanzien van de opstelling van enkele staties.

Precies 10 jaar nadat in Gouda The Passion werd uitgevoerd heeft Gouda nu zijn eigen Passie beleefd. Geen grote mensenmassa maar individueel en met in achtneming van de coronaregels buiten lopend te beleven.

De Stichting Hedendaagse Kunst en Religie Gouda organiseerde de Goudse Passie in samenwerking met een twaalftal Goudse ondernemers. De route voerde langs de 14 kruiswegstaties van Willem Hesseling. In deze hedendaagse schilderijen heeft Hesseling het lijdensverhaal van Jezus Christus verbeeld. De Staties zijn eigendom van de Stichting Hedendaagse Kunst en Religie Gouda. Bij elk schilderij werd een QR-code getoond met daarachter online aanvullende informatie over ieder kunstwerk met een passend gedicht van dominee en publicist Hans Bouma.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden