<p>Goudse wethouders (r) bezoeken &nbsp;Marius en Maarten Vroegindeweij van Domera. Foto: PR</p>

Goudse wethouders (r) bezoeken  Marius en Maarten Vroegindeweij van Domera. Foto: PR

(Foto: )

Goudse wethouders maken proefvaart met vaarsuite

GOUDA - De Goudse wethouders Michiel Bunnik en Rogier Tetteroo brachten eind vorige week een werkbezoek aan Domera. Ze maakten een proefvaart met een vaarsuite die op de werf van de broers Marius en Maarten Vroegindeweij is gerealiseerd. 

Tijdens hun bezoek lieten de wethouders zich op de hoogte stellen van de voortgang bij Domera, een jonge onderneming die waterwoningen ontwikkelt en realiseert. Op dit moment zijn er drie woningen in aanbouw op de werf: een recreatiewoning, een dubbellaags drijvende villa en een vaarsuite. Met deze suite; een klein varend recreatieverblijf, maakten de wethouders Bunnik en Tetteroo een proefvaart op de Hollandsche IJssel. 

De wethouders waren onder de indruk van activiteiten die plaatsvinden op de voormalige scheepswerf van Van Vlaardingen aan de Gouderaksedijk. “Van dit bedrijf gaan we nog veel horen”, stelden de wethouders na afloop van het bezoek. Bunnik (CDA) is onder meer verantwoordelijk voor financiën en grondzaken; zijn collega Tetteroo (PvdA) voor ruimtelijke ordening, strategisch grondbeleid, wonen en wijkontwikkeling. Maarten en Marius, die de wethouders ook een rondleiding gaven op het bedrijf, zeggen dat de orderportefeuille van Domera voor 2021 geheel gevuld is. Maarten: “Steeds meer mensen willen op het water wonen. Dicht bij de natuur en ook volgens de toekomstige eisen die het bouwbesluit stelt. Dat betekent comfortabel wonen en tegelijkertijd weinig of geen energielasten.” Marius vult aan: “Het mes snijdt zo aan twee kanten: Optimale isolatie en klimaatbeheersing. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar zeker ook voor het milieu.” 

Drijvend wonen zou ook in de wijk Westergouwe in Gouda op verschillende plaatsen vorm kunnen krijgen. Domera is hier mee bezig in de samenwerking ‘Floho’. Dit is een samenwerking met Kokon Architectuur en Stedenbouw en Van den Heuvel Projectontwikkeling. Bunnik en Tetteroo: “Westergouwe biedt hiervoor ideale kansen. Zeker als dat kan in varianten die voor iedere portemonnee betaalbaar zijn.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties