<p>Scene uit het docudrama &quot;Vergeten Kinderen&quot;. Foto: PR</p>

Scene uit het docudrama "Vergeten Kinderen". Foto: PR

(Foto: )

Docudrama ‘Vergeten Kinderen’ gaat op herhaling

De aangrijpende documentaire ‘Vergeten Kinderen’ wordt vanaf maandag 3 mei een week lang dagelijks herhaald op RTV Gouwestad.

GOuda - Het docudrama, gemaakt door de Goudse filmclub Toverlint gaat over de erbarmelijke omstandigheden waarin 40 jonge kinderen uit Reeuwijk door hun ouders in de winter van 1945 op een vrachtschip werden gezet om de hongersnood te ontlopen. Over het IJsselmeer naar oost Nederland, waar wel eten was.

Speciaal hiervoor hebben kinderen van Theaterschool Mirakel uit Gouda fragmenten uit het boek “Vergeten Kinderen”, van de Goudse Jessica Verhagen, voor dit docudrama nagespeeld. Samen met herinneringen, verteld door de ‘kinderen van toen’ geeft het een indringend beeld van een ingrijpende periode uit hun leven. Om de geschiedenis van jonge kinderen die in de Hongerwinter 1944 – 1945 door hun ouders op ‘de vlucht’ naar Oost Nederland gezet werden levend te houden, werken Jessica Verhagen en uitvoerend producent Wim Minnaard nu aan een lespakket.

"Het is de bedoeling om het docudrama samen met dit lespakket aan te bieden aan basis- en middelbare scholen," licht Minnaard toe.

Het afgelopen jaar is er regelmatig wel gevraagd of het docudrama ook te koop is. Jessica is blij dat zij hiervoor van de uitgever van haar boek “Vergeten Kinderen” waarop het docudrama gebaseerd is, toestemming heeft gekregen. Belangstellenden kunnen mailen naar jessie99x@gmail.com

Verder wordt er gedacht aan een eenvoudige website waarop alle informatie staat over het boek, het docudrama (met making of fragmenten) en lespakket. En voor het aanvragen van lezingen, presentaties over het boek en de film.

Om dit te realiseren is ICT assistentie dringend gewenst. Als er iemand is die hen daarbij wil helpen, neem dan contact op met Jessica jessie99@gmail.com / 0653926843 of met Wim w.minnaard@ziggo.nl / 0652581683

Mede door de reacties van onder meer familieleden van ‘de kinderen van toen’ vanuit het buitenland, is er een Engelse vertaling verschenen. Ook wordt gedacht aan een Luisterboek.

dringend OP zoek naar ict-hulp voor lespakket

Van de redactie

Uitzending

De documentaire Vergeten Kinderen wordt maandag 3 mei om 19.00 uur uitgezonden via RTV Gouwestad en tijdens het weekprogramma t/m zondag 9 mei op Gouwestad TV. Alle informatie hierover op www.gouwestad.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties