<p>Voorzitter PV Gouda Thom Dessing (r) is verheugd dat het eindelijk is gelukt om het aangrenzende pand te kopen. Foto: &nbsp;Marianka Peters&nbsp;</p>

Voorzitter PV Gouda Thom Dessing (r) is verheugd dat het eindelijk is gelukt om het aangrenzende pand te kopen. Foto:  Marianka Peters 

(Foto: )

Petanque vereniging Goudakan eindelijk uitbreiden

Na jaren van onderhandelen heeft de gemeente Gouda haar bedrijfsruimte naast de Petanque Vereniging Gouda verkocht aan de Petanque vereniging Gouda. De ruimte zal door de Petanque vereniging worden samengevoegd met haar naastgelegen verenigingsgebouw aan de Uiterwaardseweg 4. Met deze aankoop kan de vereniging haar behoefte aan uitbreiding realiseren.

Door Marianka Peters

Gouda - De Petanque vereniging is al eigenaar van het aangrenzende opstal Uiterwaardseweg 4, waar het verenigingsgebouw zit, en huurt het om de Uiterwaardseweg 3 en 4 liggende terrein van de gemeente voor haar petanquebanen. Door de aankoop van de Uiterwaardseweg 3 en deze samen te voegen met het al bestaande verenigingsgebouw voorziet de vereniging in haar behoefte aan uitbreiding voor zowel haar leden als voor toekomstige gebruikes. 

Wethouder Thierry van Vugt (Vastgoed): “Sinds het vertrek van de vorige huurder Cyclus stond het pand leeg. Met de verkoop slaan we twee vliegen in één klap: we geven het pand een nieuwe maatschappelijke invulling, waarmee de behoefte van de Petanque vereniging (PV Gouda) wordt geaccommodeerd; en we geven invulling aan ons vastgoedbeleid door panden die geen strategische waarde voor de gemeente hebben af te stoten.” 

Voorzitter van PV Gouda,Thom Dessing reageert: “Het aankoopproces is moeizaam en langdurig geweest, maar we zijn erg blij dat we het uiteindelijk succesvol hebben kunnen afronden. Eind 2020 waren we rond met de gemeente, maar omdat nu ook de opstalrechten notarieel geregeld worden, was nieuwe besluitvorming via een ALV noodzakelijk. We kijken nu naar de toekomst en gaan vol goede moed werken aan de verbouwing van ons clubhuis. Ons huidige clubhuis biedt ruimte aan 150 leden en ook ontbreken er faciliteiten zoals vergaderruimte, opslagruimte en zijn er onvoldoende toiletten. Met het nieuwe onderkomen wordt ook, boven onze 190 leden, verdere ledengroei mogelijk. Ook kan PV Gouda hiermee beter inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen zoals o.a. Sport en Bewegen in het Sociale Domein, een beleidsdoelstelling uit de Goudse Sportnota. Ook verwachten we met ons nieuwe onderkomen meer en betere faciliteiten aan de bewoners van Goverwelle aan te kunnen bieden. Onze eigen financiële middelen zijn ontoereikend om zowel aankoop als verbouwing te financieren. Onze leden hebben via een onderhandse lening dit hele plan mede mogelijk gemaakt. We gaan snel beginnen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties