Foto: Remco Gielen

Kom van dat dak af!

Dit verzin je toch niet! Wandelen over het dak van de Sint Jan als extra attractie tijdens Gouda 750 jaar. Wat is dat nou weer voor gekkigheid.
Dat de religieuze relikwiën en altaartstukken eenmalig terugkomen in de kerk, vind ik heel bijzonder en past ook goed bij de geschiedenis van de Sint Jan. Dit wordt een absolute publiekstrekker, maar soms kun je ook doorslaan op zoek naar de originaliteitsprijs.

Jaren geleden werd het wandelen over Goudse daken rond de Markt al door Stichting Marketing Gouda gelanceerd. Het plan had zoveel risico's in zich, dat het samen met een zetje van mijn kant een stille dood is gestorven. Nu wordt het plan weer van stal gehaald, maar nu moet onze Sint Janskerk eraan geloven. Een gebouw dat toch al zo kwetsbaar is. Doe dat toch niet. Maak van de kerk geen kermisattractie.

Waar is het goed voor? Wil je zoveel risico lopen voor een wijds uitzicht? Een platform op het dak van de kerk maken, is een serieuze operatie waaraan de nodige risico's kleven. Men rekent op 100.000 bezoekers die vanaf het dak van de Sint Jan van het uitzicht kunnen genieten. Honderdduizend bezoekers die een gevaar vormen, niet alleen voor zichzelf, maar voor de hele kerk met haar onbetaalbare Goudse Glazen. Dat moet je gewoon niet willen. Bovendien is het geen gezicht zo'n hele stellage en steigerconstructie rondom onze prachtige icoon tijdens de feestperiode.

Dus kom van dat dak af! Ik waarschuw niet meer!

Marianka Peters

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties