<p>Ruud van Leeuwen (l) kreeg onderweg hulp van hazen die hem erdoor sleepten. Foto: PR</p>

Ruud van Leeuwen (l) kreeg onderweg hulp van hazen die hem erdoor sleepten. Foto: PR

Oud Gouwenaar rent in bijna 12 uur naar huis

Oud Gouwenaar Ruud van Leeuwen ((44) houdt wel van een uitdaging, als het om hardlopen gaat, maar om nu helemaal van zijn nieuwe woonplaats Nijmegen naar zijn ouders in Gouda te rennen, leek wellicht te hoog gegrepen. Toch deed hij het en met succes, in bijna 12 uur rende hij 106,25 km.

Door Marianka Peters

Gouda - Onderweg kreeg Ruud gezelschap van vrienden, die een eindje met hem meerenden. “Zo’n anderhalf jaar geleden zou ik met een vriend rondom Nijmegen een route gaan rennen van zo’n 100 km. Dat ging toen niet door en eind vorig jaar hebben we het plan weer opgepakt, maar toen raakte mijn loopmaatje geblesseerd en besloot ik dan maar naar mijn ouders in Gouda te gaan rennen,” vertelt Ruud. Via internet werd vervolgens de route uitgestippeld. “Normaal gesproken rij je over de saaie rijkswegen, maar ik wist niet dat de natuur zo prachtig is als je dwars door Rivierenland, Utrechtse Heuvelrug en onderlangs via IJsselstein, Willeskop richting Haastrecht loopt.”

Vrijdagmorgen 7.00 uur startte Ruud vanaf zijn huisadres in Nijmegen. De eerste kilometers liep hij alleen, maar vanaf Rhenen sloten steeds weer hardloopvrienden aan om Ruud erdoorheen te ‘hazen’. “Bij Driebergen stonden mijn ouders met een lunch, daar heb ik drie/kwartier pauze gehouden en toen weer door. Ik zag wel een beetje op tegen de omgeving IJsselstein, een beetje saaie omgeving, waar ik wel eens zou kunnen verdwalen. Tenslotte ben ik daar niet zo bekend. Maar het viel reuze mee. Via verschillende poorten kwam ik op midden in een prachtig boerenlandschap terecht. Via Willeskop richting Haarstrecht kwam ik rond 18.15 uur in Goverwelle aan.”

De eerste Goudse vriend rende mee vanaf Bunnik tot aan Gouda (42,2 km), Dennis van den Bos uit Reeuwijk, liep mee vanaf Ijsselstein (23 km) en de zus van Ruud rende de laatste 7 á 8 km mee tot het eindpunt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties