<p>Liza (r) neemt de Rose Bowl in ontvangst. Foto: PR</p>

Liza (r) neemt de Rose Bowl in ontvangst. Foto: PR

(Foto:)

Liza wint Speaking Contest

Gouda - Welke invloed hebben sociale media op jongeren? Over dat onderwerp hield Liza de Wilde (16) afgelopen woensdag een spetterende speech in het Engels. Daarmee won ze bij de landelijke finale de GNE Speaking Award. Hierdoor strijdt ze mee in de internationale Speaking Competition.

Van zenuwen had Liza de Wilde geen last, maar ‘ik heb er gewoon veel zin in.’ Woensdagmiddag hield de leerlinge uit de vierde klas gymnasium op het Driestar College haar speech ‘What we left behind’. De speech maakte indruk, want de gevolgen van sociale media voor het zelfbeeld van jongeren is een actueel onderwerp.

De jongeren zien vooral perfecte plaatjes van ‘unrealistic lives and unnatural body expectations’, aldus Liza. ‘De jury was er dan ook snel uit wie de eerste plek zou krijgen’.

Door corona ging de competitie net wat anders dan normaal. De acht finalisten hielden hun speech online in plaats van in een overvolle zaal. De prijs was de Rose Bowl (zie foto), maar vooral het felbegeerde plekje waarbij je Nederland mag vertegenwoordigen in de International Speaking Competition.

Dit zal ook weer online plaatsvinden in plaats van in London. Liza: ‘Echt balen, maar we gaan er iets van maken’.

(Anne-Lotte Verhoeve)

Speaking Contest

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties