<p>Burgemeester Pieter Verhoeve en Gerard van Nieuwpoort onthullen het kaasmeisje dat als icoon voor Gouda 750 wordt beschouwd. Foto; Marianka Peters</p>

Burgemeester Pieter Verhoeve en Gerard van Nieuwpoort onthullen het kaasmeisje dat als icoon voor Gouda 750 wordt beschouwd. Foto; Marianka Peters

(Foto: :)

Kaasmeisje icoon voor Gouda 750

Vanmiddag werd een Gouds icoon onthuld voor de viering van Gouda 750 jaar. Niet met tromgeroffel en veel kijkers, maar via livestream konden de deelnemers kijken naar de onthulling van de kaasboerin van kunstenares Ineke van DIjk.

Door Marianka Peters

Gouda - Het is het eerste tastbare kunstproject rond de viering van Gouda 750 jaar stadsrechten wat van apri tot en met september 2022 groots gevierd gaat worden. Ineke heeft een gietvorm van de kaasboerin in ware grootte gemaakt, waarvan er 50 stuks worden vervaardigd uit beton van Betonmortelcentrale van Van Nieuwpoort. Tien kaasmeisjes worden door Goudse kunstenaars beschilderd, de overige 40 beelden worden verfraaid door zo’n 300 Gouwenaars, van scholieren tot buurtvaders. Het idee komt van de beroemde beren in Berlijn, met dat verschil dat de beelden in Berlijn allemaal bij elkaar in een cirkel staan, de kaasmeisjes krijgen een plek verspreid over de stad.

De kaasboerin van Ineke van Dijk, is ter gelegenheid van de opening van de Nieuwe Marktpassage in 1988 vervaardigd.

De livestreamuitzending vanuit Cultuurhuis de Garenspinnerij was een gezamenlijk initiatief van Gouda Onderneemt! en Fonds Gouda750. De livestream is terug te kijken via de websites van beide initiatiefnemers.

Jan Willem van der Wolf (Gouda Onderneemt!) en Hans de Leeuw (Fonds Gouda750) riepen de deelnemende ondernemers op om het stadsfeest mee te gaan sponsoren. Van der Wolf: “Een eeuwfeest vier je niet vaak. Het is een prachtige kans als ondernemer je betrokkenheid bij de stad te tonen en zo Gouda door te geven!”

Gouda750 is voor iedereen, jong en oud, groot en klein, Gouwenaar en bezoeker. Samen vieren we feest. Gouda750 inspireert inwoners, bedrijven en instellingen om de stad nóg mooier en leuker te maken. Ga voor meer informatie over sponsoring en de aanvraagprocedure voor project ideeën naar Gouda750.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties