Allard Schulenklopper ambassadeur topsport in Gouda


<p>Allard Schulenklopper in actie met zijn zoon en jiu jitsu talent Max. Foto: Marianka Peters</p>

Allard Schulenklopper in actie met zijn zoon en jiu jitsu talent Max. Foto: Marianka Peters

(Foto: )

Allard Schulenklopper ambassadeur topsport in Gouda

Allard Schulenklopper is ambassadeur van het Gouds Sportakkoord. Het Sportakkoord bestaat uit meerdere disciplines, ook wel pijlers genoemd. Binnen het Sportakkoord gaat Schulenklopper zich sterk maken voor de topsporters in Gouda.

Door Marianka Peters

Gouda - Schulenklopper (44) traint en begeleid, met veel succes, sporters (Jiu Jitsu) naar het allerhoogste niveau. Daarnaast is ij sinds 2019 bondscoach bij de Judobond Nederland, waarbij hij verantwoordelijk is voor de topsportprogramma's van de nationale Ju Jitsu selecties vanaf 16 jaar en ouder. "Ik voel me vereerd dat ik gevraagd ben om ambassadeur te zijn van pijler 5 van het Gouds Sportakkoord 'Topsport die inspireert," stelt Schulenklopper. "De eerste stap die ik hierin wil zetten is het creëren van een werkgroep bestaande uit enthousiaste vrijwilligers die (in)directe betrokkenheid hebben bij het bedrijven van topsport. Ik denk hierbij aan trainers/coaches, bestuurders en/of beleidsbepalers met ervaring en/of expertise in het begeleiden van en naar topsport. Maar ook aan (ex)topsporters in en rondom Gouda. Ik heb ervaren hoe je voor talentvolle, enthousiaste sporters de weg kunt helpen vrijmaken via wedstrijd- en prestatiesport naar topsport op nationaal, internationaal en mondiaal niveau. Met de gezamenlijke ervaring en expertise gaan we aan de slag om topsport in Gouda en de weg er naar toe te kunnen versoepelen voor de betreffende talenten en topsporters." Onder de categorie topsporters vallen sporters die internationaal op het hoogste seniorenniveau uitkomen, zoals EK's, WK's, World Games en Olympische Spelen. "Eén van de ambities voor de pijler ‘topsport die inspireert' uit het Gouds Sportakkoord is om hier een gedegen, goed doordacht en duurzaam plan voor op te zetten. We denken hierbij aan een centraal topsportfonds/-steunpunt, waar topsporters en talenten vanaf 15 jaar samen met hun begeleidingsteam zich bij aan kunnen sluiten."
Ben jij geïnteresseerd en enthousiast om mee te denken en te praten over deze ontwikkeling? Stuur dan een e-mail naar topsportinspireert@gmail.com. Stel je in de mail kort voor, wie je bent, wat je doet/deed en/of weet m.b.t. topsport en geef een korte motivatie wat topsport volgens jou nodig heeft.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties