Petitie ‘Behoud de Goudse Singelloop op vrijdag’ slaat aan

Petitie ‘Behoud de Goudse Singelloop op vrijdag’ slaat aan

Een petitie voor behoud van de Gouds Singelloop op vrijdag slaat breed aan. De petitie, die op vrijdag 29 januari gestart is, heeft op dit moment (woensdag 3 februari) 164 ondertekeningen.

De Singelloop was tot 2019 op vrijdag. Vanaf 2021 wordt dat zondag. De petitie stelt dat dit deelnemers uitsluit die voor zichzelf moeite hebben met georganiseerde zondagssport. Omdat Gouda als stad gaat voor inclusiviteit met respect voor diversiteit en voor brede sportparticipatie, roept de petitie de gemeente Gouda en de organisator EPICinderunning op om het besluit tot verplaatsen van de loop van vrijdag naar zondag te heroverwegen.

De petitie wordt breed gesteund. In november 2020 kwam de Goudse SGP-fractie in actie tegen de verplaatsing van de Singelloop. Maar de petitie wordt ook breed buiten SGP-kringen gesteund. De petitie is opgesteld door recreatief hardloper en Gouwenaar Mart van de Kamp die zegt: "Als hardloper genoot ik altijd van de Goudse Singelloop, omdat het echt een event is voor iedereen. Ik ontving signalen dat we dat karakter kwijt zouden raken omdat een grote groep Gouwenaars buiten de boot dreigt te vallen. Zelf ben ik geen SGP-stemmer maar ik kan me wel in hun teleurstelling verplaatsen. Graag span ik me ook op dit punt in voor een inclusieve stad."

Intussen heeft de organisator EPICinderunning het signaal van de petitie opgepikt. Volgens berichtgeving in het AD overwegen ze naast de Singelloop op zondag op zaterdagavond een ‘night edition’ te organiseren. Mart van de Kamp reageert hierop: "Sympathiek dat ze er opnieuw over willen denken. Maar ik wil sámen lopen, niet apart."

Het laatste woord hierover is duidelijk nog niet gezegd. De petitie kan nog ondertekend worden op https://petities.nl/petitions/behoud-de-goudse-singelloop-op-vrijdag?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties