Preventief fouilleren


Foto:

Preventief fouilleren

De noodverordening die sinds vorige week van kracht was in verband met ongeregeldheden naar aanleiding van de avondklok is opgeheven. In de strijd tegen de reeks autobranden zijn sinds vrijdag de wijken Bloemendaal en Gouda Oost aangemerkt als veiligheidsrisicogebieden. De politie kan in deze gebieden preventief fouilleren.

Door Marianka Peters

Gouda - Na overleg met de politie en het OM wordt het preventief fouilleren in deze twee gebieden verlengd. Daarbij is het veiligheidsrisicogebied uitgebreid naar een deel van de wijk Gouda Noord, het gebied waar maandagmorgen vroeg autobranden plaatsvonden. Burgemeester Pieter Verhoeve: "Zaterdag heb ik met diverse Gouwenaars gesproken waarvan hun auto is vernield. De gesprekken hebben een diepe indruk op mij gemaakt. De angst, woede en verdriet die een autobrand veroorzaakt, zijn begrijpelijk. Helaas waren er maandagmorgen vroeg weer autobranden. Het is ongehoord dat er mensen zijn die doelbewust spullen van anderen vernielen."

De politie heeft de branden in onderzoek en de burgemeester roept iedereen op die meer weet over de dader(s), contact met de politie op te nemen. "Ook wanneer u vanuit uw woning verdachte situaties ziet, bel dan direct 112."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties