[Aangeboden door slotenspeciaalzaak.nl] Motordiefstal voorkomen: 5 handige tips!


Foto:
Aangeboden door slotenspeciaalzaak.nl

Motordiefstal voorkomen: 5 handige tips!

Motorfietsen zijn een populair item bij dieven. Ze zijn relatief gemakkelijk mee te nemen en te verkopen en leveren veel geld op. Voor jou is het dus van belang het zo onaantrekkelijk mogelijk te maken om jouw trouwe ros mee te nemen. Hoe lastiger en tijdrovender het is om de sloten onklaar te maken en met de motor weg te rijden of hem achterin een bus te laden, hoe risicovoller het voor een dief wordt. Met onderstaande vijf tips maak je het zo moeilijk mogelijk!

1. Goede sloten

Een nogal voor de hand liggende tip, maar toch gaat het hier vaak al fout omdat men geneigd is voor goedkopere sloten te kiezen. Deze zijn voor de doorgewinterde dief echter gemakkelijk onklaar te maken. Investeer daarom in twee verschillende, goede sloten met minstens ART-4, maar nog liever ART-5 keurmerk. Daarmee heb je een degelijke beveiliging die waarschijnlijk ook bij je verzekering is vereist. Een ketting slot combineren met een schijfremslot is bijvoorbeeld een goede manier om het dieven zo moeilijke mogelijk te maken!

2. Parkeer op de goede manier

Die goede sloten moeten uiteraard wél op de juiste manier worden gebruikt. Bevestig één van de sloten als het kan aan een vast object en laat de sloten niet op de grond hangen, want dat kan als weerstand worden gebruikt om het slot door te knippen. Een bewaakte stalling is natuurlijk de allerbeste optie. Is dat er niet, kies dan voor een parkeerplek die goed in het zicht ligt en voldoende verlicht is, zodat een eventuele dief opvalt als hij aan het ‘werk’ is.

3. Startonderbreker en alarmsysteem

Is je motor nog niet voorzien van een alarmsysteem en startonderbreker, laat deze dan installeren. Een alarm kan veel ellende voorkomen: het valt nogal op als men aan het sleutelen is of bezig is de motor achterin een busje te laden terwijl het alarm afgaat. Bovendien wordt je zelf waarschijnlijk ook gealarmeerd door het schelle geluid. Een startonderbreker voorkomt dat een dief zomaar met je motor kan wegrijden. 

4. Bewaar je sleutels op een veilige plek

Zeker als je een duur model motor hebt, is dit een belangrijk punt dat nogal eens vergeten wordt. Iemand die jouw tweewieler heeft gespot en op zijn verlanglijstje heeft gezet, kan je volgen, de sleutels uit je jaszak halen of van je bureau pakken en gewoon wegrijden! Berg daarom altijd je sleutels goed op en laat ze niet rondslingeren. Dit geldt ook voor je eigen huis. Een raampje is zó ingetikt.....

5. Maak een veilige parkeerplek thuis

Zorg dat je thuis een goede, beveiligde plek hebt om je motor te parkeren. Het beste is een schuur of garage die op slot kan. Daarin is je motor meteen beschermd tegen weer en wind. Zet ook nu je motor goed op slot. Een carport of afdak kan uiteraard ook, maar zorg dan dat er een beugel of iets dergelijks aan de muur is, zodat je het slot daar aan kunt bevestigen. Installeer, ook bij de deur van je schuur of garage, verlichting met bewegingssensor. 

Bekijk even wat in jouw situatie de beste maatregelen zijn en voorkom zo diefstal van je motor. Mocht je onverhoopt toch je motor kwijtraken vanwege diefstal, doe dan snel aangifte bij de politie!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden