<p>Muziekspektakel in de Theaterbakkerheij met de familie van Dijck. Foto; Marianka Peters</p>

Muziekspektakel in de Theaterbakkerheij met de familie van Dijck. Foto; Marianka Peters

(Foto: )

Goudse theaters en Cinema weer open

GOUDA. Goed nieuws voor de theaters en musea, die vanwege de versoepeling van de coronamaatregelen weer open mogen.

De Theaterbakkerheij, het kleinschalige theater gelegen aan de Gouderaksedijk opent zondag 22 november meteen met een top act. Alexander Broussard, de man achter de succesvolle Billy Joel Experience, komt met zijn band 2 keer spelen. (Om 15.00 en 18.30 uur). Dit keer geen tribute act maar een volledige show met eigen repertoire. Daarnaast staat er weer een eigen Theaterbakkerheij productie op het programma: Grensgeval. Deze succesvolle productie keert voor de 5e keer terug, met nieuwe monologen en acteurs. Omdat de horeca voorlopig gesloten blijft, moet ook de bar van het theater gesloten blijven. Het is daarom tijdelijk toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen naar het theater. Bij de ingang wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd. “Zonder bar en met 30 personen is het voor ons eigenlijk niet te doen, maar toch willen we wat acts door laten gaan. We hebben echt zin om weer iets te doen want van al dat niks doen wordt je ook niet beter. We hopen op een vrijwillige bijdrage van bezoekers bij de ingang om zo ons verlies iets te compenseren,” aldus Ruud Bakker (eigenaar Theaterbakkerheij).

Ga voor het volledige programma, tickets en spelregels naar www.theaterbakkerheij.nl

Ook de Goudse schouwburg gaat weer open. Het theater presenteert een volledig coronaproof programma, dat sowieso door kan gaan: Non stop. Het speerpunt van het nieuwe programma is dat de voorstellingen altijd door kunnen gaan. Het liefst natuurlijk live, met echt publiek, maar als het nodig is wordt er zonder problemen overgeschakeld op online en kijk je lekker mee vanaf je bank. Uiteraard is alles volledig coronaproof en is de livestream een leuk alternatief voor een avondje uit. Daarom worden alle nieuwe concepten ook online uitgezonden. Ook zal er bij enkele voorstellingen live naar de zalen van Cinema Gouda gestreamd worden.

De schouwburg onderzoekt of een gedeelte van de originele programmering kan spelen voor de verwachte 30 personen, maar presenteert sowieso een flink aantal eigen producties. Eén van de nieuwe concepten is 3x30 in Concert, wat iedere vrijdagavond plaatsvindt. Bezoekers worden verdeeld over verschillende zalen en zien hier 3 concerten van 30 minuten. De artiesten wisselen van zaal, publiek blijft zitten. De eerste editie bestaat uit FADOpelos2 (de winnaars van het televisieprogramma We Want More), muzikaal duo De Andersons en de muzikanten van theatergroep Piepschuim.

Voor iedereen die zin heeft om een avondje te pubquizen of te bingoën heeft het theater een interactief programma op donderdagavond. Daarnaast komt Club DGS terug in een speciale versie waarbij een Borrelbox bij de bezoekers kan worden thuisbezorgd. De Goudse Schouwburg vindt het juist in deze tijd belangrijk om activiteiten samen met Goudse partners te ontwikkelen, activiteiten die door de livestream toegankelijk zijn voor alle Gouwenaars. Zo spelen Sinterklaas en Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland de voorstelling VOL VERWACHTING KLOPT ONS HART, speelt Kleintheater Zwaan in samenwerking met Mirakel de minivoorstelling Scrooge maar liefst 6 keer op kerstavond en organiseert het theater speciaal voor alle podiumkunstenaars uit Gouda die het zo gemist hebben om op een podium te staan het Gouds Winter Podium. De livestreams van deze voorstellingen zijn gratis te zien.

Kijk voor meer informatie: www.goudseschouwburg.nl.

Cinema Gouda is blij met de heropening en pakt meteen groots uit. Er staan diverse specials en events op de planning. Zo is er op 28 november hoog bezoek, want Sinterklaas komt naar de Goudse bioscoop. Daarnaast staan er twee Ladies Nights op de planning en première events van Misfit 3 en K3. Voor wie niet kan wachten op het kerstfeest, komt er begin december een spectaculair kerstconcert op het witte doek met superster Katherine Jenkins.

Vanwege de maatregelen geldt er nog wel een maximum van 30 bezoekers per zaal en is het niet mogelijk eten en drinken in de cinema te kopen. Verder is het dragen van een mondkapje verplicht, totdat je bij je zitplaats bent.

Meer informatie over het programma van Cinema Gouda is te vinden op www.cinemagouda.nl

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden