Foto:
Aangeboden door Dynamiet.nl

Zo kan een terechte BKR registratie toch verwijderd worden

Heeft u wel eens te maken gehad met het BKR? Het Bureau Krediet Registratie, gevestigd in Tiel, legt de krediet en betalingsverplichtingen vast van individuen. Rond de 11 miljoen mensen in Nederland staan bij Stichting Bureau Krediet Registratie geregistreerd. U kunt zowel positief als negatief met het BKR te maken krijgen. Maar hoe kan een negatieve ervaring met het BKR omgezet worden in een positieve ervaring? Lees verder om te weten hoe een BKR registratie verwijderd kan worden!

Wat is de functie van het BKR?

Het BKR registreert alle leningen met een waarde van 250 euro of hoger. Dit begint al bij een telefoonabonnement. Een aantal kredieten of leningen zijn uitgezonderd, zoals studieleningen, onderhandse leningen en achterstanden bij de belastingdienst, zorgverzekeraars of energiemaatschappijen. Hier hoeft u zich dus geen zorgen om te maken.

De functie van het BKR is om de financiële status bij te houden van de Nederlandse bevolking. Wanneer een bank of kredietverstrekker op het punt staat een lening te verstrekken, doet de partij eerst een BKR toetsing bij het BKR. Daaruit blijkt hoe financieel gezond de persoon is. Zo kan de bank of geldverstrekker zelf bepalen of het verstandig is om de persoon krediet te verstrekken. Een persoon kan een positieve of negatieve BKR-registratie hebben. In het geval van een positieve BKR-registratie is er niets aan de hand. De persoon betaalt de kredieten allemaal netjes op tijd. In het geval van een negatieve BKR-registratie, zijn er betalingsachterstanden opgelopen. In dit geval wordt het moeilijker aan nieuw krediet of een nieuwe lening te komen. 

BKR-coderingen

Negatieve BKR-registraties worden gecodeerd. Bij de coderingen wordt er onderscheid gemaakt tussen:

- A-coderingen
- H-coderingen

Een A-codering houdt een achterstandscodering in. Deze codering wordt gebonden aan personen met minimaal enkele betalingsachterstanden. De codering blijft na het aflossen helaas nog vijf jaar lang staan. De H-codering houdt een herstelcodering in. In dit geval liggen de betalingen weer op schema of is het krediet al helemaal afgelost. 

Zelf uw BKR registratie verwijderen

Er zijn mogelijkheden om de negatieve BKR-registratie alsnog te verwijderen. Om dit zelf te doen is er wel enige expertise nodig, aangezien u te maken krijgt met juridische stukken. U kunt zelf de registratiegegevens opvragen en controleren of de gebonden bijzonderheidscodes ook echt bij u van toepassing zijn geweest. Daarnaast is het belangrijk om het reglement van het jaar waarin u het krediet afsloot voor u te hebben om te zien welke voorwaarden daaraan verbonden zijn. U kunt controleren of het BKR geen fouten heeft gemaakt en daarna brengt u uw eigen kredietwaardigheid in kaart. Ook is het van belang om jurisprudentieonderzoek te doen. Dit vergt nauwkeurigheid, want kan ook in uw nadeel gaan werken. Vervolgens is het noodzakelijk om een belangenafweging te maken en een bezwaarschrift op te stellen. Dit stappenplan is een ingewikkelde manier, maar wel mogelijk. Wie weet bent u op deze manier van uw negatieve BKR-registratie af!

Terechte BKR registratie verwijderen met een gespecialiseerd kantoor

Mocht u het niet aandurven om zelf aan de slag te gaan met uw negatieve BKR-registratie, dan staan er genoeg gespecialiseerde kantoren klaar om u hierbij te ondersteunen. Let op, het is geen zekerheid dat een BKR-registratie altijd verwijderd kan worden. Het BKR beschermt de bevolking tegen overkreditering. U bent niet altijd in staat invloed uit te oefenen op de BKR-registratie. Een BKR-registratie verwijderen vergt kennis en ervaring. De kantoren beschikken over deze kennis en ervaring en kunnen zo alles in hun macht doen om u te helpen bij het verwijderen van een terechte BKR-registratie. Niet geschoten is altijd mis. Durft u het aan met een gespecialiseerd kantoor?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden