Foto:
Aangeboden door Chordify

Hoe muzikanten ook op afstand samen komen

De corona crisis heeft op verschillende manieren afstand gecreëerd. Evenementen zijn afgelast en optredens moeten coronaproof zijn. Het is allemaal net even lastiger, dan normaal. Dit maakt het voor muzikanten ook lastiger om soms bij elkaar te komen. Toch heeft de corona crisis ons ook positieve geluiden opgeleverd, want ondanks het motto blijf thuis, vonden vele muzikanten elkaar online afgelopen jaar. En hun fans vonden ze ook online! 

Elkaar vinden via het internet

Muzikanten en fans hebben elkaar in de afgelopen periode gevonden via het internet. Online vinden concerten plaats en gingen muzikanten samen jammen. Fans konden ondanks corona nog steeds genieten van muziek op topniveau. Dat was genieten voor zowel de muzikanten, als de fans. De corona crisis duurt nog wel even voort en we blijven allemaal nog steeds zoveel mogelijk thuis. Maar welke mogelijkheden zijn gebleven in deze periode? 

Stay at home and Jam 

Chordify is een Nederlands platform waar muzikanten over de hele wereld gebruik van maken. Met hun slimme algoritme generen ze akkoorden voor gitaar, piano en ukulele. Ze bieden hiermee alle amateurmuzikanten over de wereld bladmuziek aan. Dit biedt ook direct mogelijkheden in corona tijden. 

Vanwege corona hebben ze een speciaal kanaal opgericht. Dit kanaal heet Stay at home and Jam. Uit liefde voor muziek en voor de innerlijke mens. Tijd om mensen een hart onder de riem te steken met goede muziek! Chordify heeft een speciale lijst samengesteld voor dit kanaal. 

Het kanaal Stay at home and Jam bestaat uit muziek die is gericht op samen zijn. Alle nummers zijn specifiek uitgezocht om het gevoel van samen zijn te versterken. Zo staan er klassiekers tussen toch The Beatles met Come Together, maar ook heerlijk nostalgische nummers zoals My Heart will go on van Celine Dion. Een ultieme tranentrekker en laat dat nou af en toe juist het remedie zijn tegen het gevoel van alleen zijn. 

Online optreden en genieten 

Toch vinden veel muzikanten de weg naar hun fans via online kanalen. Op social media delen ze hun muziek en geven via een livestream een concert. Daarbij krijgen ze veel steun. Niet alleen van hun fans, maar dus ook van bedrijven zoals Chordify. Dus voor de amateur en professional biedt de crisis ook nieuwe kansen en mogelijkheden. Samen genieten van een online optreden of een gezamenlijke jamsessie. Het is allemaal mogelijk in deze tijd. 

Dit biedt nieuwe kansen voor elke muzikant en het mooiste van alles? We ontdekken zelfs nieuwe artiesten in deze tijd. Het is fijn dat muzikanten elkaar vinden online en dat ze ook worden gevonden. Zo wordt deze tijd toch iets minder donker. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden