Tiende van Joost Visbeen is een buitenbeentje

Nadat zijn 9e politieroman 'van Cocainehandel tot Maffiamoord', was verschenen, riepen de trouwe lezers van Joost Visbeen al om het tiental vol te maken. Hoewel zijn nieuwste boek "De tragedie van Dirck Crabeth" een buitenbeentje is, is de stijl van oud rechercheur en schrijver Joost Visbeen duidelijk herkenbaar.

Door Marianka Peters

Gouda - Het was een race tegen de klok, want op Zotte Zaterdag op 17 oktober moest het boek het levenslicht zien. Zotte Zaterdag is dan wel gecanceld, de boekpresentatie gaat zaterdag gewoon door. Joost heeft in de voorgaande boeken steeds geput uit misdrijven waarbij hij direct of zijdelings betrokken is geweest. De verhalen berusten dus op waarheid en zijn aangevuld met fictieve elementen. In "De tragedie van Dirck Crabeth" wordt de lezer al snel op het verkeerde been gezet als de alter ego van Joost, rechercheur Rus van Sint Annaland, met de blik van vandaag een eeuwenoud misdrijf oplost. Zijn hoofdpersoon in het boek betreft een beroemd glaskunstenaar, die vanwege zijn vernieuwende ideeën door de zittende, conservatieve en heersende klasse wordt dwarsgezeten, gepest, en tot overmaat van ramp van diefstal van een kostbaar stuk wordt beschuldigd. Het dieptepunt in deze geschiedenis is, dat de echtgenote daarbij om het leven komt. Rus wil dit misdrijf oplossen en op die manier de hoofdpersoon rehabiliteren, hetgeen hem ook lukt. Maar dan…….., dan schrikt Rus plotseling ‘wakker’ en blijkt dat het allemaal maar een droom is.

Vanaf zaterdag, 17 oktober zal het nieuwe boek bij Boekhandel Verkaaik verkrijgbaar zijn. Evenals het vorige boek is dit boek uitgeven door Uitgeverij Paragraaf van Bart Jansen, tevens eigenaar van Boekhandel Verkaaik..

Zotte Zaterdag

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties