Foto: PR
Aangeboden door Blokhutwinkel.nl

5 tips voor het bouwen van een veranda

Genieten van je tuin, ook als het minder lekker weer is! Met een veranda maak je het mogelijk. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een houten veranda? De experts van Blokhutwinkel.nl maken je wegwijs met veranda inspiratie en een aantal slimme adviezen.

Laat je niet afschrikken. Zelf een veranda bouwen is prima te doen. Met een gezonde dosis gezond verstand en een paar helpende handen staat in een handvol uren een prachtige overkapping. Een veranda bouwpakket van Blokhutwinkel.nl is altijd inclusief een uitgebreide en heldere bouwtekening en bouwhandleiding.

1. Kies een Douglas veranda: onderhoudsarm en duurzaam

Wil je lang plezier hebben van je veranda zonder druk te zijn met onderhoud? Dan is het slim om te kiezen voor een veranda van Douglas! Douglas is een Europees hardhout (dus duurzaam) dat goed is bestand tegen weer en wind en daardoor weinig onderhoud behoeft. Voeg daarbij de luxe uitstraling en je hebt prima argumenten om net even meer geld uit te geven voor je veranda bouwpakket.

 2. Nog meer comfort met zijwanden

Met een paar handige aanpassingen kun je nog langer plezier hebben van een veranda. Verlichting in de veranda bijvoorbeeld, voor als het buiten donker is. De volgende stap in comfort is het dichtmaken van de veranda. Met zijwanden uit polycarbonaat bijvoorbeeld. Polycarbonaat is 250 keer sterker dan glas. Daardoor zijn deze wanden nagenoeg onbreekbaar en uitstekend bestand tegen de weersinvloeden. Zijwanden van glas zijn ook mogelijk. Met glas heb je maximaal zicht op je tuin. Dankzij gelaagd veiligheidsglas zijn de wanden bestand tegen inslag van hagel en andere voorwerpen. 

3. Veranda met verwarming: lekker warm

Om in de winter of de herfst ook gebruik te kunnen maken van je veranda, is verwarming absolute noodzaak. Er zijn meerdere opties om de houten veranda op temperatuur te krijgen: radiatoren aangesloten op de CV van het huis, elektrische radiatoren, een pelletkachel, een warmtepomp, vloerverwarming of infraroodverwarming. De makkelijkste oplossing om bij te verwarmen is infraroodverwarming. Elektrische radiatoren zijn de snelste weg naar een aangename temperatuur in de hele ruimte. Nadeel van beide technieken is een hoog energieverbruik. Het beste compromis tussen energieverbruik en aanschaf- en aanlegkosten is de koppeling met het verwarmingssysteem in het huis.

4. Houd de hitte buiten met zonwering 

Veel mensen weten niet dat het mogelijk is: zonwering voor je veranda. Het is vooral effectief bij een veranda met een grotendeels open dak of een transparant dak van glas dan wel polycarbonaat. Handbediend of elektrisch bediende zonwering zwevend boven het dak is een slimme manier om de hitte van de brandende zon grotendeels tegen te houden.  Blokhutwinkel.nl. heeft ook ervaring met oplossingen om de open zijden te voorzien van screens tegen de hitte. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

5. Veranda: de mogelijkheden zijn onbeperkt

Heb je een bijzonder idee voor een veranda of voor het inrichten van de veranda? Leg het voor aan het team van Blokhutwinkel.nl. Grote kans dat het mogelijk is! Een veranda gecombineerd met een schuur bijvoorbeeld. Of een veranda met een afwijkende vorm of indeling. Bij Blokhutwinkel.nl. zijn 9 van de 10 veranda’s, blokhutten, tuinhuizen of priëlen maatwerk. En dat zie je terug in de scherpe prijzen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties