Echtpaar Dijkman met hun buren, Ronny 't Hoen van Club Animo en zijn toezichthoudend personeel op hun eigen parkeerplaats. Foto: Marianka Peters
Echtpaar Dijkman met hun buren, Ronny 't Hoen van Club Animo en zijn toezichthoudend personeel op hun eigen parkeerplaats. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Ronny: ‘Ik heb alles goed in de hand’

Door Marianka Peters

Gouda - "Ik heb alles goed in de hand. Ik heb extra personeel die erop toeziet dat iedereen zich aan de regels houdt, anders krijgen ze ook niks." Ronny ' t Hoen, eigenaar van coffeeshop Club Animo, kan zich absoluut niet vinden in de beschuldigingen die aan zijn adres zijn gericht. "Dubbel parkeren is niet aan de orde. Ik heb 10 parkeerplaatsen, eind van het jaar komen er nog eens 10 plekken bij als de sportschool dicht gaat." Ronny geeft toe dat het steeds drukker wordt op de Vest. "Dat komt door al die winkels die erbij zijn gekomen. Het is heel makkelijk om de coffeeshop de schuld te geven, maar wij hebben ook last van die hardrijders, die hier uit de wijk komen. Levensgevaarlijk. Ik heb zelf ook een kleine van 6. Ik hou mijn hart af en toe vast. Ja, graag zouden we drempels hebben." De buren herkennen zich ook niet in de kritiek en nemen het op voor hun buurman, de coffeeshophouder. Het echtpaar Dijkman woont al 20 jaar naast de coffeeshop en hebben nooit problemen. "Bij de inrichting van de Vest is de drempel bij de Vlamingstraat verhoogd, daarna gaat bij die gasten het gas erop richting Sint Mariewal en dat zijn geen klanten van Animo.". Ronny nuanceert dit. "Het kan een enkeling zijn, maar als ik daarachter kom, spreek ik ze erop aan." Zowel burgemeester Pieter Verhoeve als wethouder Verkeer, Hilde Niezen gaan binnenkort met de bewoners in overleg.

Verkeersoverlast

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties