[Aangeboden door The Bagstore] Voorkom inbraak met deze zes tips


Foto: PR
Aangeboden door The Bagstore

Voorkom inbraak met deze zes tips

Je bent op vakantie geweest naar Frankrijk en bij thuiskomst ontdek je dat er thuis is ingebroken. Geen fijne thuiskomst. Om dit scenario te voorkomen geven wij jou een aantal anti-inbraaktips. Deze tips zorgen ervoor dat je zonder zorgen op reis kan met je dakine rugzak

1. Voorzie je huis van goed hang- en sluitwerk

Check hoe het met je sloten is gesteld. Beschikken ze bijvoorbeeld over een Politiekeurmerk? En zijn ze goed en stevig? Sloten met een Politiekeurmerk zijn handig, want mocht er een inbraak plaatsvinden dan kan je een beroep doen op je woonhuisverzekering. Vergeet niet om alle ramen te sluiten en de deuren op slot te doen als je weggaat. Dat geldt niet alleen voor als je op vakantie gaat, maar ook wanneer je bijvoorbeeld naar de supermarkt gaat. Een inbreker slaat snel toe, zelfs wanneer je je huis maar voor eventjes verlaat. 

2. Hou waardevolle spullen uit het zicht

Klinkt logisch, maar veel mensen laten gewoon hun laptop op tafel staan. Telefoons, tablets en laptops zijn populaire spullen voor inbrekers. Echter heb je een mooie schoudertas heren van leer en heb je daar flink wat geld geïnvesteerd dan moet je eveneens niet raar opkijken dat de tas weg is. Een inbreker is gek op dit soort items, want een leren schoudertas is tijdloos en makkelijk verkoopbaar. 

3. Zorg voor verlichting in je huis 

Wanneer je niet thuis bent is het een goed idee om een lamp te laten branden. Door verlichting lijkt het net alsof je thuis bent. Dus wanneer je op reis gaat met een eastpak rugzak gebruik dan tijdschakelaars. Zo’n schakelaar regelt dat je verlichting op een bepaald tijdstip gaat branden. Gebruik ze op meerdere plekken. Vergeet buiten niet. Schaf een buitenlicht aan met een bewegingssensor. Een inbreker werkt niet graag in het licht. 

4. Ruim niet alles op 

Wanneer je op vakantie gaat en je laat je huis netjes achter dan maakt je huis geen bewoonde indruk. Het is beter om een krant op de tafel te laten liggen of een paar vieze koffiekopjes. Laat geen vaas met bloemen staan, want hierdoor weet een inbreker dat er niemand thuis. Vraag tevens iemand die je gras wil maaien. Een tuin die er verwaarloosd uitziet wijst erop dat bewoners al een tijdje weg zijn.  

5. Wees voorzichtig op social media

Op Twitter, Instagram en Facebook vertellen sommige mensen dat ze op vakantie zijn. Of ze plaatsen foto’s van waar ze zijn. Niet slim, want inbrekers kunnen die informatie lezen en vervolgens hun slag slaan. Let niet alleen op met wat je op social media plaatst, maar gebruik je een afwezigheid assistent bij een e-mailprogramma zet er dan niet bij dat je op vakantie bent. Hou het kort en zeg alleen dat je de mail momenteel niet kan beantwoorden. 

6. Maak een Whatssapp groep met de buurt aan

Stel je buren op de hoogte van je vakantie. Het is handig om meteen een Whatssapp groep met de buurt aan te maken. Hierin kunnen verdachte situaties aangegeven worden. Maak afspraken met elkaar. Vraag de buren of ze je post op willen ruimen en of ze de gordijnen ’s avonds dicht willen doen en de volgende ochtend openen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden