Foto: PR
aangeboden door springcast.fm

Podcasten wordt steeds populairder in Gouda

Podcasts timmeren aan de weg. Steeds meer Goudse inwoners luisteren op de terugweg van hun werk of studie naar een podcast in plaats van naar muziek. Het gaat om miljoenen luisteraars in Nederland, maar waarom is een podcast ineens eigenlijk zo populair? 

De opkomende populariteit van podcasts was eigenlijk al een tijdje te voorspellen. In Amerika is het medium namelijk al een aantal jaar ontzettend populair. Deze trend is nu dus, zoals zo vaak, overgewaaid naar Nederland. Een belangrijke reden voor de populariteit is het gemak. Mensen kunnen tijdens het fietsen, autorijden en  hardlopen luisteren naar een verhaal dat voor hen interessant is. Ook het feit dat er tegenwoordig over zo’n beetje elk onderwerp wel een podcast bestaat is een belangrijke reden om de populariteit te verklaren. Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een podcast over. Via alle grote streaming kanalen vind je heel makkelijk een podcast die jouw voorkeur heeft.

Podcast als toevoeging voor een bedrijf

Podcasts kunnen ook een hele goede toevoeging zijn voor een Gouds bedrijf. Bedrijven zoeken steeds andere manieren om op een originele manier marketing te voeren en podcasts bieden steeds vaker een uitkomst. Door een podcast te hosten over een onderwerp waar een bedrijf gespecialiseerd in is kan het laten zien veel kennis en autoriteit te hebben op dit gebied. Luisteraars waarderen dit en zien het niet als een vervelende reclamecampagne tussen het radio luisteren door. Omdat Goudse bedrijven vaak hulp nodig hebben bij het hosten van een podcast zijn er speciale organisaties die ondersteunen bij deze podcast hosting

Podcast hosting

Een organisatie die deze hosting verzorgt is Springcast.fm. De organisatie zorgt dat een podcast op hun server wordt geplaatst, zodat podcast players (Apple podcast, Google podcast en Spotify) het daar vandaan kunnen download. Iedere keer dat een podcast via zo’n podcast player wordt geluisterd wordt er een nieuwe download uitgevoerd vanaf de server van Sprincast.fm. Omdat er podcasts zijn met heel veel luisteraars en podcasts zijn met iets minder luisteraars is het voor Springcast.fm belangrijk om een op maat gemaakte hoeveelheid downloads aan te bieden. Zo is er voor iedere organisatie die een podcast wil beginnen een geschikt pakket om zich te verdiepen in de enorm populaire wereld van podcasts.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties